Meral Akşener'den Kılıçdaroğlu'na: Kimsenin arkasından hançer vurmadım. Vursam kalbine vururum

Meral Akşener'den Kılıçdaroğlu'na: Kimsenin arkasından hançer vurmadım. Vursam kalbine vururum
İYİ Parti lideri Akşener TBMM Grup Toplantısı’nda konuştu. İYİ Parti lideri Akşener, "İsterse en yakınım olsun, bu ülkeye kazık atan herkesi silmezsem adımı değiştireceğim." dedi.

Meral Akşener, İYİ Parti'nin grup toplantısında CHP Kurultayına ve tartışmalara değindi.

"2023 seçimlerinde bizi oyunbozanlıkla suçlayanlar hafta sonu itibariyle birer değişim havarisi oluverdiler" diyen Akşener, Kemal Kılıçdaroğlu'nun "hançer" açıklamasına dair de konuştu.

Akşener "Bensem o, ben bugüne kadar hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım, ya şurasına ya kalbine vururum! Arkadan işim yoktur." ifadelerini kullandı.

Yeni CHP yönetimine de ittifak kapısını kapatan Akşener, "Kendimizden başka kimseye kefil olmayız. İttifak diye paketlenen menfaat ilişkilerini tek tek yıkacağız" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin grup toplantısına açıklamalarda bulundu.

6 belediye başkan adayını açıklayan Akşener, Ahmet Orhan’ı Manisa Turgutlu Belediye Başkan Adayı, Abdullah Aktuna’yı Manisa Ahmetli Belediye Başkan Adayı, Emre Afacan’ı Antalya Döşemealtı Belediye Başkan Adayı, Mehmet Ali Gürses'i Antalya Gündoğmuş Belediye Başkan Adayı, Bülent Kara Giresun Tirebolu İlçe Belediye Başkan Adayı, gazeteci yazar Yasin Topaloğlu'nu ise Kilis Belediye Başkan adayı olarak gösterdi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Merkez Bankası yıl sonu enflasyon beklentisini yüzde 65'e çıkardı. Bakalım güncellemeler halkın yaşadığı gerçek enflasyona yetişebilecek mi. Milletimiz artık kemer sıkmaktan nefes alamayacak hale geldi ama saraydaki zevki sefa hayatı sürüyor."

"En fazla naz edilen, sözü kesilen, parmak sallanan genel başkan benim. Ama Allah nasip ederse o parmakların hepsini tek tek kıracağım. Toprak bizde ama parayı başkaları kazanıyor. İklim bizde ama parayı başkaları kazanıyor. Su bizde ama paraları başkaları kazanıyor. Biz bu eğri düzeni mutlaka değiştireceğiz."

"ABD'nin sivilleri çıkarma planına oyuncak olmayın"

"Netanyahu savaş suçlusu ilan edilmesi için daha kaç çocuğun ölmesi gerekiyor? 80 yıldır süren bu çatışmanın çözümü Filistin'i Hamas'ın, İsrail'i Netanyahu'nun düşüncesinden kurtarmaktır."

"Blinken geçtiğimiz gün ülkemizi ziyaret etti. Bir nokta dikkatimizi çekti, Gazze'den sivillerin çıkarılması konusunda bölgedeki ülkeleri ziyaret etmişler. Netanyahu'nun mezalimi karşısında çözüm sivilleri bölgeden çıkarmak değil, katil Netanyahu'yu bir an önce durdurmaktır. Kimse kimseyi kandırmaya çalışmasın. Bir yandan kuzuyu yiyip bir yandan çobanla yas tutan bu ikiyüzlülüğü kabul etmiyoruz. Buradan iktidarı uyarıyorum, sakın ola ABD'nin sivilleri çıkarma planının oyuncağı olmayın. Sakın ola ülkemizi yeni bir sığınmacı akınına maruz bırakmayın."

"Oyunbozanlıkla suçlayanlar değişim havarisi oldular"

"Ne ilginçtir ki 2023 seçimlerinde Türkiye'yi değiştirmek için gösterdiğimiz çabalar karşısında bizi oyunbozanlıkla suçlayanlar hafta sonu itibariyle birer değişim havarisi oluverdiler. Eskiden Gırgır diye bir dergi vardı, onda vardı 'Bir güldüm, bir güldüm, bir güldüm' şeklinde. Ben de öyle, bir güldüm, bir güldüm, bir güldüm... Allah'ım sen ne büyüksün, ahirete hiçbir şey kalmıyor Türkiye'de. Sayın Kılıçdaroğlu'nun adaylığına karşı çıktığımız için bize demediklerini bırakmayanlar Sayın Özgür Özel'in en büyük havarileri oldu. Bakın utanmadan Sayın Kılıçdaroğlu’na en ağır hakaretleri ettiler. Niye aday oldun kaybettin diye hakaret ettiler. Hani size göre yüzde 60’la kazanıyordu, yav arkadaş göz önünde olan bir hikâye bu ya, inanamadım. Ve oturdum iki rekat şükür namazı kıldım. Kral öldü ama 2023’e damga vuran o garip anlayış ve o anlayışın sahipleri aynen yerinde duruyor."

"Hançer kimin?"

"Nitekim tüm kurultay süreci boyunca bizlere bol miktarda hakaret edildi, her türlü erdemi solda her türlü ahlaksızlığı da sağda gören ateşli konuşmalar yapıldı. Hançer edebiyatları İyi Parti eleştirileri aralarda uçuştu. Sayın Kılıçdaroğlu da hançerden bahsetti fakat hançer işi ortada kaldı. Bensem o, ben bugüne kadar hiç kimsenin arkasından hançer vurmadım, ya şurasına ya kalbine vururum! Arkadan işim yoktur.

Benim sırtımda da hançer vardır demiyorum. Gereğini yapmıyorsan ha bire hançerlenirsin, kendine bir şey istiyorsan ha bire hançerlenirsin, ölümüne bir şeyi isteyip çevreyi görmüyorsan elbette hançerlenirsin. O hançerlerin sahiplerini sonra karşında bulursun. Altı kişinin içinde net bir şekilde konuşmuş şahısım. Ben olmadığıma göre hançer kimin?"

"Kimseye kefil olmayız"

"Biz çiçeği burnunda değişim şahıslarının bugün kurabildiği cümleleri sekiz ay önce kurmuştuk. Üstelik kendimizi düşünerek değil, Türk milletinin makus talihini değiştirmek için kurmuştuk. Biz her şeyi hamdolsun yeterince gördük. Finish çizgisine kadar gelip geriye doğru koşanları da gördük."

"Parti içi hesapların, nasıl da milletimizin taleplerinin, önüne koyulduğuna şahit olduk. O nedenle de bundan sonra, kendimizden başka kimseye kefil olmayız. İttifak diye paketlenen menfaat ilişkilerini tek tek yıkacağız." (Kısa Dalga)

Gündem