Meral Danış Beştaş, Sağlık Bakanı Koca'ya sordu: 'Tedavileri aksayan çocukların tedavileri nasıl yapılacak?'

Meral Danış Beştaş, Sağlık Bakanı Koca'ya sordu: 'Tedavileri aksayan çocukların tedavileri nasıl yapılacak?'
Erzurum'da altı hastanenin taşınmasıyla çocuk hematoloji bölümünün kapatılmasını Meclis gündemine taşıyan Beştaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya "Tedavileri aksayan çocukların tedavileri nasıl yapılacak?" diye sordu.

Yeşil Sol Parti Grup Başkan Vekili ve Erzurum Milletvekili Meral Danış Beştaş, Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde çocuk hematoloji bölümünün doktor olmadığı gerekçesiyle kapanmasını Meclis gündemine taşındı.

Artı Gerçek'te yer alan habere göre 6 hastanenin kapatılarak şehir hastanesine taşınması sonucu Erzurum’da sağlık krizi yaşandığını belirten Beştaş, tıp fakültesinin olduğu bir kentte doktor eksiği bulunması ve önemli tıbbi birimlerin kapatılmasının son derece dikkat çekici olduğunu söyledi.

'Oluşan mağduriyetin giderilmesi için bir çalışma yapılması gündeminizde mi?'

Çocuk hematoloji bölümünün kapatılmasının çok sayıda ağır hasta için büyük bir soruna neden olduğuna dikkat çeken Beştaş, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'ya şu soruları yöneltti:

  • 1- Halihazırda Erzurum’da özel hastaneler dahil olmak üzere hangi bölümler kapatılmıştır?
  • 2- Erzurum’da özel hastaneler dahil olmak üzere hangi bölümler hiç kurulamamıştır?
  • 3- Erzurum’da özel hastaneler dahil olmak üzere kaç hekim eksiği bulunmaktadır?
  • 4- Kapatılan hemotoloji bölümünde kaç hasta bulunmaktaydı?
  • 5- Kapatılan hemotoloji bölümü hastaları hangi hastanelere sevk edilmiştir?
  • 6- Başka hastanelere sevk edildiği halde ekonomik nedenlerle tedavileri aksayan çocukların tedavileri nasıl yapılmaktadır/yapılacaktır?
  • 7- Oluşan mağduriyetin giderilmesi için bir çalışma yapılması gündeminizde midir? Erzurum’a hemotoloji bölümü yeniden kurulacak mıdır?
  • 8-Erzurum Şehir Hastanesi’nin kurtulması ile oluşan mağduriyetlerin tespiti yapılmış mıdır? Şehir hastanesinin yarattığı eksiklikler ne şekilde giderilecektir? (Kısa Dalga)

Gündem