Meral Danış Beştaş'tan gözaltılara tepki: Seçim çalışmalarımız engellenmek isteniyor

Meral Danış Beştaş'tan gözaltılara tepki: Seçim çalışmalarımız engellenmek isteniyor
İzmir ve İstanbul'da yapılan ev baskınlarında aralarında ESP, Partizan ve SMF yönetici ve üyelerinin olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. DEM Parti İBB Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş yaşananlara sosyal medyadan tepki gösterdi.

İstanbul’da sabah saatlerinde yapılan ev baskınlarında aralarında Sosyalist Meclisler Federasyonu (SMF) Dönem Sözcüsü Barış Kayaoğlu, Sosyalist Kadın Meclisleri (SKM), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) ve Partizan üye ve yöneticilerinin de aralarında olduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı. Gözaltı gerekçesi henüz öğrenilemedi.

Mezopotamya Ajansı'nın yer verdiği bilgilere göre; gözaltına alınanların isimleri şöyle: SMF’den Barış Kayaoğlu, Metin Keleş; Partizan’dan İbrahim Hakkı Eren; Selda Aydoğdu, SKM’den Ezgi Gürbüz, Hacer Elçin; ESP’den Ali Haydar Keleş, Ali Karaçay, Mehmet Acettin, Mesut Çeki, Hüseyin Gültepe, Uğur Ok; Halk Cephesi’nden Selda Aydoğdu.

Ezilenlerin Hukuk Bürosu (EHB) sanal medya hesabından yaptığı açıklamada, ev baskınlarında polisin şiddet ve işkence uyguladığını belirtti. ESP’li Uğur Ok’un evine baskın yaparak gözaltına alan polislerin, evde bulunan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SDGF) üyesi Mazlum Ortaç’a şiddet uyguladığı belirtilerek, şiddetin fotoğrafı paylaşıldı. Şiddet sonucu Ortaç’ın kafasının kırıldığı belirtildi.

İzmir merkezli bir soruşturma kapsamında gözaltına alındıkları belirtilen isimlere yönelik 24 saat sürüyle avukat kısıtlılığı getirildiği de öğrenildi.

Beştaş: işkencecilerin peşini bırakmayacağız

DEM Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Eş Başkan Adayı Meral Danış Beştaş ise yaşananlara sosyal medya üzerinden tepki gösterdi. Gözaltılar esnasında uygulanan şiddete vurgu yapan Beştaş, şu ifadeleri kullandı:

resim-2024-02-27-113638077.png

Ezgi Gürbüz gözaltına alınırken hem darp edilmiş ve gözlüğü kırılmış. Sorumluların yargı önünde hesap vermesi için işkencecilerin peşini bırakmayacağız.

Doğrudan seçim çalışmalarımız engellenmek isteniyor. Daha çok çalışacağız. Başaramayacaksınız… Baskılar, gözaltılar bizi yıldırmadı, yıldırmayacak!

Gözaltında tutulan her arkadaşımız için mücadeleye devam edeceğiz!

(Kısa Dalga)

Gündem