Meral Danış Beştaş'tan İmamoğlu eleştirisi: Acılarımızı gören bir yerden yaklaşmıyor

Meral Danış Beştaş'tan İmamoğlu eleştirisi: Acılarımızı gören bir yerden yaklaşmıyor
DEM Parti'nin İBB Eş Başkan adayı Meral Danış Beştaş, İmamoğlu ve CHP'nin Kürt halkına yaklaşımını eleştirdi. Beştaş "Silopi'de panzerin evin içine girmesi sonucu iki çocuk öldü. İmamoğlu'ndan da CHP'den de bir eleştiri bir açıklaması gelmedi. Fırat Çakıroğlu'na dair anma yapmış, ama ona dilerken Uğur Kaymaz'ın büstünün kaldırılmasına birşey demiyor. Bizim acılarımızı paylaşan bir yerden yaklaşmıyor" dedi.

Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Eş Başkan adayı, Meral Danış Beştaş, gündeme dair değerlendirmelerde bulundu.

Medyascope yayınında Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan Beştaş, Başak Demirtaş’ın adaylığının konuşulduğu döneme dair “Partimizin adayı olsaydı, partimizin ilkeleri doğrultusunda bir seçim kampanyası olacaktı. Kendisiyle de görüşüyoruz, sadece Selahattin Demirtaş’ın eşi olarak değil partili bir kadın arkadaşım olarak görüyorum” dedi.

Geçmiş 14-28 Mayıs seçimlerine de değinen Danış Beştaş, seçim sonuçlarının büyük bir tartışmayı da beraberinde getirdiğini, gelecek yerel seçimlerde de parti olarak yıkıntıları tamir etmek değil, partiyi güçlendirmek için çalışacaklarını söyledi: “Türkiye’nin her yerinde aday çıkarmak asli görevimiz.”

"Kadınların kadın adaya oy vereceğine inanıyorum"

Danış Beştaş, “Hiçbir parti kazanamayacağını iddia ettiği bir seçime girmez” diyerek seçimi kazanmak için yola çıktıklarını vurguladı. Partinin geniş bir hedef kitlesi olduğunu, daha önce oy vermemiş olup şu anda oy verecek olan yüzbinlerden bahseden Danış Beştaş, “Alevilerden, Kürtlerden oy olacağız, kadınların kadın adaya oy vereceğine inanıyorum, sadece ben ve bir bağımsız kadın aday var ortada erkek yarış sürüyor, partimiz gibi eş başkanlık sistemiyle, kadınların taleplerini karşılayacak bir yönetimde en büyük hedef kitlemizden biri kadınlar” dedi.

“Kent uzlaşısı İstanbul Büyükşehir Belediyesi için tartışılmadı”

Kent uzlaşısı konusuna da değinen Danış Beştaş, kent uzlaşısı meselesinin İBB için değil, Esenyurt özelinde tartışıldığından söz etti. İzmir’de kent uzlaşısı tartışmaları olduğu için aday çıkarmanın geciktiğini aktardı. Mersin’de aday olduğu ve temasların devam ettiğini söyledi.

"İmamoğlu kreş açtı, kreşte Kürtçe eğitim yok"

Sadece İmamoğlu değil Kurum’la da yarışacağını aktaran Danış Beştaş, İmamoğlu’nun geçmişte desteklediklerini ancak kendisinin muhteşem bir belediyecilik yapmadığını düşündüğünü söyledi. Kürt meselesinin çözümüne dair ne CHP’nin ne de İmamoğlu’nun somut yaklaşımı yok, dedi. “Kreş açtım diye övünen İmamoğlu, çok dilli bir iş yapmadı. Sultanbeyli’de Kürt çocukları daha fazlaysa Kürtçe eğitim verilmeli"

Beştaş, İmamoğlu'nun Kürtlere yaklaşımını da eleştirdi. "Mesela İmamoğlu, 'Demirtaş babasını kaybetti, taziye için bir tweet atmadı' diye çok eleştiri geldi bize. 'Bizim desteklediğimiz Belediye Başkanı bir tweet bile atmadı' gibi eleştiriler."

"Acılarımızı gören bir yerden yaklaşmıyor"

Silopi'de panzerin evin içine girmesi sonucu iki çocuğun öldüğünü anımsatan Beştaş "İmamoğlu'ndan da CHP'den de bir eleştiri tweeti bir açıklaması gelmedi. Kürt halkı bunu görüyor. Şimdi dün Fırat Çakıroğlu'na dair anma yapmış, tabii ki başsağlığı dilesin, insani bir tutum bu ama ona dilerken Uğur Kaymaz'ın büstünün kaldırılmasına birşey demiyor. Bizim acılarımızı paylaşan bir yerden yaklaşılmıyor, acıları gören bunu çözme konusunda irade gösteren bir yerden yaklaşmıyor" diye eleştirilerini sürdürdü.

“Özgür Özel çok talihsiz bir açıklama yaptı”

Danış Beştaş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel’in aşağıda yer alan açıklamaları için ” talihsiz bir açıklama” dedi.

Özel şu açıklamayı yapmıştı: “DEM’li çay filan hepsi yalan çıktı. Kent uzlaşısı şu aslında, parti meclislerinden DEM’in çıkardığı bir tanımlama. Biz diyor, ‘Türkiye’de hiçbir parti ile ittifak yapmayacağız, işbirliği yapmayacağız, ancak kent uzlaşısı olabilir’ diyor. Sizin gösterdiğiniz adaya bakıyorlar, ‘Bu aday oy verebileceğimiz bir adaydır’ diyorlarsa ‘Kent uzlaşısı sağlandı’ diyorlar, aday göstermiyorlar.”

Bunun üzerine Danış Beştaş, “Diyarbakır’da CHP’de aday çıkarıyor, biz bunun üzerine ‘CHP kazanamaz, neden aday çıkarıyorlar’ demedik. Onlar neden böyle bir soru soruyorlar, bu hakkı onlara kim verdi? Bu hak sadece CHP’lilerde var, bunu tartışmak gerekiyor. Biz ayrı bir partiyiz, İmamoğlu’nu ilelebet destekleyeceğiz diye bir şey yok, biz CHP’nin uydusu değiliz.”

Genel seçimlerde Emek ve Özgürlük İttifakı’nda birlikte yer aldığı Türkiye İşçi Partisi’nin (TİP) genel seçimlerde İstanbul’da üç milletvekili çıkarmasının hatırlatılması üzerine Danış Beştaş, TİP’e oy veren bütün İstanbulluların oyuna talip olduğunu aktardı.

“Tüm adayların esas rakibi Erdoğan”

Tüm adaylarının esas rakibinin Erdoğan olduğunu ve onunla yarıştıklarını söyleyen Danış Beştaş, iktidarla hiçbir şekilde ittifakları olmadığını söyledi: “Biz AKP’yle hiçbir şekilde görüşmeyiz’ diye bir iddiamız yok. Bu seçimde ittifakımız yok ama ileride tabii ki görüşme olursa asla buna kapalı değiliz. ‘Herkese kapımız açık’ diyoruz” dedi.

Kayyum politikasına dair de konuşan Danış Beştaş, “Kayyum politikası iflas etti. Kayyum şu anda tartıştığımız bir mesele değil. Ben bir daha iktidarın kayyum atamak gibi bir yola gireceğini düşünmüyorum” dedi. “Kayyumun atanamayacağına dair seçime girmeden bir maddelik düzenleme bile yapılabilir”, diyen Danış Beştaş, muhalefetin bu konuda sözü varsa söylemesi gerektiğini vurguladı. (Kısa Dalga)

Gündem