Merdan Yanardağ'ın tutukluğuna itiraz reddedildi, avukatları AYM'ye gidiyor

Merdan Yanardağ'ın tutukluğuna itiraz reddedildi, avukatları AYM'ye gidiyor
Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın tutukluğuna yapılan itiraz bir kez daha reddedildi. Yanardağ'ın avukatları Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuru yapacak.

Tele 1 TV Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, televizyon programındaki sözleri nedeniyle 27 Haziran'da tutuklandı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” ve “suçu ve suçluyu övmek” iddialarıyla 1 yıl 6 aydan 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası isteniyor.

Merdan Yanardağ’ın avukatı Bilgütay Hakkı Durna, 4 Ekim 2023 tarihinde hâkim karşısına çıkacak olan müvekkili için İstanbul 30. Ağır Ceza Mahkemesi'nin verdiği tutukluluk halinin devamı kararına itiraz etmişti.

Başvuruyu değerlendiren İstanbul 31. Ağır Ceza Mahkemesi itirazı reddetti. Mahkeme, itirazların "kabule değer olmadığının" anlaşıldığını belirterek, Yanardağ’ın tutukluluk halinin devamına karar verdi.

Yanardağ'ın avukatları AYM'ye gidiyor

Halen Silivri'deki Marmara Cezaevi'nde tutulan Tele 1 Genel Yayın Yönetmeni Yanardağ’ın avukatları, müvekkillerinin tutukluluğuna itiraz için Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) başvuru yapacaklarını bildirdi. (ANKA)

Gündem