Meriç Kahraman: Herkesin gördüğü ve bildiği bu hukuksuzluğa bir an önce son verin

Meriç Kahraman: Herkesin gördüğü ve bildiği bu hukuksuzluğa bir an önce son verin
Gezi direnişi davasında verilen mahkumiyet kararlarının üstünden 2 yıl geçti. utuklu Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Kahraman sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve "Adaleti geciktirmeyin, herkesin gördüğü ve bildiği bu hukuksuzluğa bir an önce son verin" dedi.

Gezi Parkı davasının karar duruşmasında (25 Nisan 2022) Mücella Yapıcı, Can Atalay, Tayfun Kahraman, Çiğdem Mater, Ali Hakan Altınay ve Mine Özerden hakkında 18’er yıl, iş insanı Osman Kavala hakkında ise ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası kararı verildi. Yargıtay’ın bozma kararının ardından Yapıcı ve Altınay tahliye edildi.

Meriç Kahraman'dan açıklama

Tutuklu Tayfun Kahraman'ın eşi Meriç Kahraman sosyal medya hesabından bir paylaşım yaptı ve "Adaleti geciktirmeyin, herkesin gördüğü ve bildiği bu hukuksuzluğa bir an önce son verin" dedi.

Aşağıdaki görüntüler 2 yıl önce bugün çekildi. 2 satır somut gerekçeden ve delilden yoksun bir yargı kararı ile eşim ve meslektaşım Tayfun Silivri'de tutsak edileli beri tam 2 yıl geçti. Aile bütünlüğümüze kast edilen bu süreçte adaleti tırnaklarımızla kazımaya çalışarak 2 koca yıl geçirdik. 2 yıl boyunca adil yargılanmak için çabaladık. Kızımız Vera 2 yaş büyüdü, okula başladı, bisiklete binmeyi öğrendi, biraz biraz okumaya yazmaya başladı. İlk yazıları hapisteki babasına mektuplar oldu. Anayasa Mahkemesi'ni bir an önce yaşadığımız bu zulmü sonlandırmaya ve adil yargılanma hakkımızı sağlamaya davet ediyoruz. Adaleti geciktirmeyin, herkesin gördüğü ve bildiği bu hukuksuzluğa bir an önce son verin.

(Kısa Dalga)

Gündem