Mersin'de Memleket Partisi'ne geçen Haluk Bozdoğan'ın adaylığı düşürüldü

Mersin'de Memleket Partisi'ne geçen Haluk Bozdoğan'ın adaylığı düşürüldü
CHP'den istifa ederek Memleket Partisi'ne geçen ve Memleket Partisi'nin adayı olan Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı İlçe Seçim Kurulu'na yapılan itiraz sonucu düşürüldü.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan’ın adaylığı, Bozdoğan’ın resmi süreçte CHP’den istifa etmeden bir diğer partiden aday olması üzerine gerçekleşti.

Bugün yapılan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) toplantısında alınan karar gereği Bozdoğan’ın 31 Mart seçimlere girmesinin yolu kapandığı, son sözü ise üst kurulun vereceği kaydedildi.

Bozdoğan'ın karara itiraz edeceği öğrenildi.

Memleket Partisi Genel Sekreteri Halil İlker Çelik ise sosyal medyadan yaptığı açıklamada karara tepki gösterdi.

İtiraz yapılacak

Çelik şunları kaydetti:

"Yasaya açıkça aykırı olarak Tarsus Belediye Başkanımız ve adayımız Sayın @drhalukbozdogan'ın adaylığına yapılan itiraz İlçe Seçim Kurulunca kabul edilmiştir. Bu durum açıkça mevzuata aykırı olup Hakim üye ile memur iki üyenin karşı oyuna rağmen sözüm ona demokrat 4 partinin temsilcisinin oyu ile karar altına alınmıştır. Hakimlerden oluşan ve hukuku uygulayacağına inandığımız İl Seçim Kuruluna gerekli itiraz derhal yapılacaktır."

Gazete Duvar'da yer alan habere göre Çelik'in bahsettiği 4 parti, CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve MHP.

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan aday adaylık sürecinde CHP’den belediye başkan adaylığı için başvuru yapmış, ardından aday gösterilmeyince önce bağımsız kalmış daha sonra Memleket Partisi’ne geçerek adaylığını duyurmuştu. Bozdoğan, 31 Mart yerel seçimlerine girmek için YSK’ye listesini sunmuştu. (Kısa Dalga)

Gündem