Mersin’de orman yangını

Mersin’de orman yangını
Mersin Pembecik’te dün sabah başlayan orman yangını nedeniyle 80 dönüm ormanlık alan zarar gördü.

Mersin'in Aydıncık ilçesi Pembecik Mahallesi'ndeki ormanlık alanda çıkan yangına ekiplerin müdahalesi sürüyor.

Rüzgarın etkisiyle büyüyen yangını kontrol altına alma çalışmaları devam ederken, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli bölgeye giderek incelemelerde bulundu. Daha sonra basın mensuplarına yangın hakkında bilgi veren Bakan Pakdemirli, “Yangını kolayladık” dedi.

Bakan Pakdemirli, "Aydıncık ilçesindeki yangın kontrol altına alındı diyemeyiz. Arkadaşlarımızın çalışması devam ediyor. Yangını biraz daha kolayladık diyebiliriz. Hatay Hassa'da çıkan yangına da müdahale ediyoruz. Şu an yol yapım çalışmaları sürüyor. 80 dönüm alan zarar görmüş görünüyor" dedi.

Pembecik Mahallesi’nde dün sabah 08.40'ta çıkan yangına 15 dakika içinde müdahalenin başladığını ifade eden Pakdemirli, "Yangının çıkış sebebi, kolluk kuvvetleri tarafından araştırılıyor. İnsan kaynaklı olması üzerinde duruluyor. Yangına 3 uçak, 21 helikopter, 165 arazöz, 20 iş makinesi, 20 su ikmal aracı ve 850 personel müdahale ediyor. Yangın, 650 hektar alanı etkiledi fakat bu alanın her yeri yanmış diyemeyiz. Yangın, atlamalı olarak devam ediyor. Sıcaklığın çok yüksek, nemin çok düşük olduğu bu bölgede rüzgar yer yer 50 kilometrelik hızla saldırı yapıyor” dedi.

Denizli’den Mersin’e destek için gönderilen araç kaza yaptı

Mersin'in Aydıncık ilçesinde çıkan orman yangınına destek amacıyla Denizli’nin Eskere ilçesi Orman İşletme Müdürlüğü’nden kamyonetle yola çıkan bir ekip, Antalya’nın Alanya ilçesinde kamyonetle çarpıştı. Kazada orman ekibinin aracı devrilerek kullanılamaz hale gelirken, araçta bulunan sürücü ve bir personel yaralandı. (DHA)

Gündem