Messi'nin şampiyon formaları rekor bedelle açık artırmada: 150 milyon lira!

Messi'nin şampiyon formaları rekor bedelle açık artırmada: 150 milyon lira!
Arjantin ile Dünya Kupası'nı kazanan Lionel Messi'nin turnuvada giydiği 6 maç kiti, açık artırmada 5.2 milyon dolarlık (150 milyon lira) teklif aldı.

2022 FIFA Dünya Kupası'nda Lionel Messi'nin giydiği 6 forma seti, açık artırmada rekor bir teklif aldı.

Sotheby's'in açıklamasına göre, altı formadan oluşan açık artırma teklifi, 5.2 milyon dolarlık seviyeye yükseldi. Alıcı primi de dahil edildiğinde bu rakam 6.3 milyon dolara tekabül ediyor.

bleacherreport'un yer verdiği blgilere göre; açık artırma, 14 Aralık'a kadar devam edeceği için daha da yüksek rakamlara ulaşma potansiyeli taşıyor.

Satışa sunulan tüm Messi formaları, 2022 FIFA Dünya Kupası'ndaki farklı maçlarda giyildi. İkisi grup aşamasından, diğer dörtü ise son 16, çeyrek final, yarı final ve final maçlarından seçildi.

Formalar neden önemli?

Messi, uzun süredir tüm zamanların en büyük futbolcularından biri olarak kabul ediliyor, ancak 2022'ye kadar CV'sinden eksik olan önemli bir başarı Dünya Kupası zaferiydi.

Messi'nin liderliğinde, Arjantin Katar'da zirveye çıktı ve 1986'dan bu yana ilk kez bir Dünya Kupası'nı kazandı.

Messi, kariyeri boyunca pek çok kez olduğu gibi turnuvanın en iyi oyuncusu olarak Altın Top ödülünü ve yedi gol ve üç asistle ikinci en çok gol atan futbolcu olarak Gümüş Ayakkabı'yı kazandı. (Kısa Dalga)

Gündem