Meteoroloji, AFAD ve Ankara Valiliği saat vererek uyardı: Kuvvetli yağışa dikkat!

Meteoroloji, AFAD ve Ankara Valiliği saat vererek uyardı: Kuvvetli yağışa dikkat!
Başkent Ankara'da bugün yine kuvvetli yağış bekleniyor. Öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağış konusunda vatandaşlara uyarıda bulunuldu.

Ankara ve çevre iller için Ankara Valiliği, Meteoroloji Genel Müdürlüğü ve AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'ndan (AFAD) kuvvetli yağış uyarısı yapıldı. Ankara Valiliği'nden yapılan açıklamada, "Bugün öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, yağışların Çankırı çevreleri ile Ankara'nın kuzey, Giresun, Trabzon ve Rize’nin iç kesimlerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Açıklamada, meydana gelebilecek ani sel, su baskını, heyelan, yağış anında kuvvetli rüzgâr ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalı uyarısında bulunuldu.

Ankara Valiliği de "Bugün öğle saatlerinden sonra ve akşam saatlerinde gök gürültülü sağanak yağışların yerel kuvvetli olması bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, ulaşımda aksamalar, kuvvetli rüzgar ve fırtına gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadelerini kullandı. (Kısa Dalga)

Gündem