Meteoroloji ve AFAD'dan 3 il için uyarı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji ve AFAD'dan 3 il için uyarı: Kuvvetli yağış geliyor
Meteoroloji ve AFAD'dan Bartın, Kastamonu ve Zonguldak için şiddetli yağış uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, ülkenin genelinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, İç Anadolu’nun kuzeydoğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Edirne, Çanakkale, Kocaeli, Sakarya, İzmir, Manisa, Ankara ve Çankırı çevreleri ile Balıkesir’in batı kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahminini yaptı.

Yağışların, Batı Karadeniz (Düzce hariç), Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Amasya çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinde kuvvetli, Zonguldak, Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı, Sinop’un batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması bekleniyor.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI

Meteorolojiden yapılan açıklamada, "Yağışların; Batı Karadeniz (Düzce hariç), Orta Karadeniz kıyıları, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Amasya çevreleri ile Van’ın kuzey kesimlerinde kuvvetli, Bartın çevreleri ile Kastamonu’nun kıyı, Sinop’un batı kesimlerinde yer yer çok kuvvetli ve şiddetli olması beklendiğinden meydana gelebilecek ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi.

AFAD: ŞİDDETLİ YAĞIŞ BEKLENİYOR

İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD), "26 Haziran Pazar günü Bartın, Kastamonu ve Zonguldak'ta şiddetli yağış beklenmektedir. İl AFAD Yönetim Merkezleri teyakkuza geçirilmiştir" açıklaması geldi.

Gündem