Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı

Metin Feyzioğlu, Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı
Türkiye Barolar Birliği'nin eski başkanı Metin Feyzioğlu Lefkoşa Büyükelçiliği'ne atandı.

Büyükelçiler kararnamesine göre eski Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu, KKTC'nin Lefkoşa Büyükelçisi oldu.

Feyzioğlu, Danıştay'da 2014 yılında düzenlenen 146. Açılış Töreninde, o dönemde Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile gerilim yaşamış, sonraki yıllarda "Değiştim çok şükür" demişti.

Erdoğan, Feyzioğlu'nun uzun konuşması sırasında eleştirilerini sıralarken "Yanlış konuşuyorsun" diyerek Feyzioğlu'nun konuşmasını bölmüş, Feyzioğlu da "Neyi yanlış konuşuyorum sayın Başbakan'ım" diye sormuştu. Erdoğan gerilimin artması üzerine "Böyle bir edepsizlik olmaz ki" diyerek yerinden kalkmış ve salonu terketmişti.

Daha sonra "edepsiz tartışması" olarak anılan bu olaydan sonra gözler hep Feyzioğlu'nun üzerinde olmuştu. İsmi bir ara CHP Genel Başkanlığı için de geçen Feyzioğlu daha sonraki yıllarda AKP'nin politika ve uygulamalarını destekler nitelikteki sözlerinden dolayı da tartışılan bir isim olmuştu.

"ÇOK ŞÜKÜR DEĞİŞTİM"

Feyzioğlu, geçen yıl Hürriyet Gazetesi'ne verdiği bir röportajda, söylem farklılıklarının hatırlatılması üzerine, "Bana diyorlar ki, ‘Sen değiştin’. Evet ben değiştim, tabii değiştim. Çok şükür değiştim. Benim sabahımla akşamım aynıysa, sabahtan akşama kadar geçen vaktimi ziyan etmişimdir. Tabii ki değişeceğiz, her gün bir şey öğreneceğiz, yanlışımız varsa düzelteceğiz" demişti.

KKTC İÇİN DE TARTIŞMALI

Metin Feyioğlu, daha önce de Kıbrıs ile ilgili yaptığı açıklamalar nedeniyle basının, sendikaların ve muhalefetin tepkisini çekmiş bir isimdi. Feyzioğlu'nun karşı karşıya geldiği ve sert eleştiriler aldığı bir ülkede büyükelçilik yapacak olması yeni tartışmaları beraberinde getirdi.

METİN FEYZİOĞLU KİMDİR?

Metin Feyzioğlu, TED Ankara Koleji’ni 1986 tarihinde bitirdi. Ardından girdiği Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden 1990 yılında mezun oldu. 1991 yılında Ankara Barosu’na kayıt oldu. 1992 yılında tamamladığı Kamu Hukuku alanındaki yüksek lisansının ardından 1995 yılında doktor unvanı aldı. 1996 yılında mezun olduğu fakülteye Ceza Hukuku alanında yardımcı doçent olarak atandı. Columbia Üniversitesi’nde hukuk İngilizcesi sertifikasını aldı. 2002 yılında Doçent, 2005 yılında Profesör oldu. 2007 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı oldu ve bu görevi bir yıl sürdürdü.

ANKARA BAROSU BAŞKANLIĞI

1991 yılından beri kayıtlı olduğu Ankara Barosu’nun 10 Ekim 2010 tarihinde gerçekleşen 61. Olağan Genel Kurulunda kullanılan oyların %58’ini alarak başkanlığa seçildi. 62. Olağan Genel Kurulu’nda oyların %60’ını alarak tekrar seçildi.

Feyzioğlu, Türkiye Barolar Birliği 32. Olağan genel kurulunda 447 delegenin 209’unun oyunu alarak 26 Mayıs 2013 tarihinde Türkiye Barolar Birliği’nin 8. başkanı seçildi.

Gündem