Metin Uca'nın gösterisine Kültür ve Turizm Müdürlüğü engeli!

Metin Uca'nın gösterisine Kültür ve Turizm Müdürlüğü engeli!
Metin Uca, dün İstanbul Havalimanı'nda gözaltına almasının ardından Osmaniye'deki gösterinin iptal edildiğini açıkladı. Uca, "Geçirdiğimiz soruşturmanın ilk sonucu bu oldu" dedi.

İstanbul Havaalanı’nda gözaltına alınan televizyoncu Metin Uca, serbest bırakılmasının ardından sosyal medya hesabından yaptığı görüntülü paylaşımda göz altına alınma sebebinin devlet büyüklerine hakaret olduğunu açıklamıştı.

Metin Uca'nın açıklaması şöyleydi:

“4,5 saatlik gözaltı sonrası yine sizinle birlikteyim. Olay şu: 21 Ağustos 2022 tarihinde Edirne’deki gösterim esnasında oynadığım oyunda oyunu izlemeyen bir muhbir vatandaşın 155’e başvurup ‘devlet büyüklerine hakaret ediliyor’ demesi sonrası gözaltına alınmışım. Çünkü UYAP’ta gözükmüyor. Olay şu; Stefanos Yerasimos’un ‘Sultan Sofraları’ kitabında geçen ve Fatih Sultan Mehmet’in deniz kabuklularını çok severek yediğini anlatan bölümden sonra dönüp, Diyanet İşlerine ‘Siz yasak diyorsunuz ama benim ecdadım deniz kabuklusunu bayılarak yiyor’ sorusunu ‘devlet büyüklerine hakaret’, ‘halkı kin ve nefrete sürüklemek’ olarak değerlendirmişler

Göz altından sonra gösterisi iptal edildi!

Metin Uca'nın, Osmaniye'deki gösterisi İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından iptal edildi.

İptal kararını Twitter hesabından duyuran Metin Uca, paylaştığı videoda "Sevgili Osmaniyeliler, ben Metin, gelemiyorum. Niye mi? Çünkü Osmaniye'de ayın 12'sinde oynayacağımız gösterimiz İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından iptal edildi. Fatih Sultan Mehmet'in deniz kabuklularına merakı ve bunun kitapta yer alışını yanlış değerlendiren biri nedeniyle geçirdiğimiz soruşturmanın ilk sonucu bu oldu. 200'ü aşkın bilet satılmıştı, ben kendi adıma özür diliyorum" dedi. (Kısa Dalga)

Gündem