Metiner AKP'li isimlerdeki yerel seçim psikolojisini paylaştı: AK Parti’nin kazanabilme şansını buna bağlamak sahiden üzücü

Metiner AKP'li isimlerdeki yerel seçim psikolojisini paylaştı: AK Parti’nin kazanabilme şansını buna bağlamak sahiden üzücü
Millet İttifakı partileri arasında seçim sonrasında yaşanan tartışma yaklaşan yerel seçim öncesi AKP'li isimlerin de gündemine girdi. AKP'li Mehmet Metiner AKP'nin seçim kazanma şansının buraya bağlanmasını üzücü olarak değerlendirdi.

Seçim sonrası Millet İttifakı'nda tartışmalar başladı. İyi Parti lideri Meral Akşener her yerde seçimlere kendi adaylarıyla gireceklerini açıkladı. Bu açıklamalar üzerine başta İstanbul ve Ankara'nın kaybedilme olasılığı gündemdeki soru olarak tartışmaya yön vermeye başladı.

Bu iki il için AKP'li isimlerden muhalefetin ittifaksız girmesi durumunda kazanabileceklerine ilişkin yorumlar gelmeye başladı.

AKP'li Mehmet Metiner bu yaklaşıma tepki gösterdi. AKP'nin kazanabilme olasılığının buna bağlanmasını üzücü olarak niteledi.

Metiner şunları kaydetti:

"Millet ittifakının partileri birbirleriyle hesaplaşırken ve her parti kendi adayıyla seçime gireceğini açıklamışken AK Partili birilerinin kalkıp “Bu kavgadan biz karlı çıkarız!” türünden sözler ederek karşı mahalleyi tekrar karşımıza dikmeye çalışmasına bilmem ki ne demeli!

Millet ittifakını oluşturan partilerin kendi aralarındaki siyasi kavganın bir biçimde işimize yarayacağını söyleyerek AK Parti’yi gereksiz ve yanlış bir tartışmanın içine itmek, siyasi akılla bağdaşır bir yanı yok. AK Parti’nin kazanabilme şansını buna bağlamak sahiden üzücü." (Kısa Dalga)

Gündem