MetroPoll anketinden çarpıcı sonuç: “24 Haziran’da AKP’ye oy veren her 3 seçmenden biri kararsız”

MetroPoll anketinden çarpıcı sonuç: “24 Haziran’da AKP’ye oy veren her 3 seçmenden biri kararsız”
Araştırma, kararsızların en çok son seçimde AKP’ye oy verenler arasında olduğunu ve bu oranın son bir yılda neredeyse iki katına çıktığını gösterdi.


MetroPoll Araştırma’nın sahibi Özer Sencar, araştırmaya ilişkin “kararsızlar” ayrıntısını sosyal medya hesabından “
Meraklısına, kararsızların partiler içindeki oranının zaman içindeki değişimi” notuyla paylaştı.

MetroPoll Araştırma Şirketi’nin Mart 2021 Türkiye’nin Nabzı Araştırması, kararsızların en çok son seçimde AKP’ye oy verenler arasında olduğunu ve bu oranın son bir yılda neredeyse iki katına çıktığını gösterdi.

Araştırmada “kararsız” seçmenlere ilişkin şu değerlendirme yapıldı:

“Mart 2021 ölçümüne göre Pazar günü seçim olsa kararsız, cevapsız ve sandığı protesto edeceğini söyleyen seçmenlerin 24 Haziran 2018 milletvekili genel seçimindeki oy tercihlerine bakıldığında, yüzde 34’ünün AKP’nin, yüzde 13’ünün CHP, yüzde 8’inin HDP, yüzde 5’inin MHP ve yüzde 3’ünün İyi Parti kaynaklı olduğu görülmüştür.”

Bir yılda 18’den 34’e çıktı

Zaman içerisinde kararsızların dağılımı incelendiğinde ise Şubat 2020’de AKP’ye oy verenlerin yüzde 18,7’si, CHP’ye oy verenlerin 7,1’i, İyi Parti’ye oy verenlerin 7,5’u, MHP’ye oy verenlerin yüzde 8,9’u ve HDP’ye oy verenlerin yüzde 7.3’ü kararsızdı. Yani aradan geçen bir yıldan biraz fazla bir sürede son seçimlerde AKP’ye oy  veren seçmlenlerde kararsızların neredeyse iki katına çıktığı gözlemlendi.



Gündem