Metropoll Araştırma Başkanı Özer Sencar: "AKP’den tüm partilere oy kayması var"

Metropoll Araştırma Başkanı Özer Sencar:  "AKP’den tüm partilere  oy kayması var"
Metropoll Araştırma Şirketi'nin Başkanı Özer Sencar, "İlginç şekilde AKP’den CHP’ye dikkate değer miktarda kayma olurken DEVA ve GELECEK’e kayma çok az. AKP’den dışarıya oy kayması lider ve kimlik kaynaklı olmayıp sistem eleştirisi olarak yorumlanabilir" dedi.
Metropoll Araştırma Şirketi'nin Başkanı Özer Sencar, "AKP’den tüm partilere doğru dikkate değer miktarda oy hareketine karşılık MHP dışında çok az miktarda CHP ve HDP’den oy gelmesi önemli bir bulgu" dedi.

Metropoll Araştırma Şirketi'nin iki gün önce açıkladığı araştırma sonuçlarında
2018 yılındaki milletvekili seçimine göre Ağustos 2021'de partiler arası oy hareketleri paylaşıldı. Buna göre seçmenini en yüksek oranda koruyan partiler sırasıyla HDP, İYİ Parti ve MHP.

Sencar, yukarıda paylaştığı tabloyu şöyle yorumladı: "1. Kararsızlara en çok kayma AKP’den, en az kayma ise MHP, HDP ve İYİ Partiden, 2. İlginç şekilde AKP’den CHP’ye dikkate değer miktarda kayma olurken DEVA ve GELECEK’e kayma çok az, AKP’den tüm partilere doğru dikkate değer miktarda oy hareketine karşılık MHP dışında çok az miktarda CHP ve HDP’den oy gelmesi önemli bir bulgu. AKP’den dışarıya oy kayması lider ve kimlik kaynaklı olmayıp sistem eleştirisi olarak yorumlanabilir."


Gündem