Metropoll: "Erdoğan'ın görev onayı düşüyor, yüzde 57.2'si "onaylamıyorum" diyor"

Metropoll: "Erdoğan'ın görev onayı düşüyor, yüzde 57.2'si "onaylamıyorum" diyor"
Metropoll Araştırma'nın Erdoğan'ın görev yapış tarzına ilişkin son anketinin sonucu açıklandı. Erdoğan'ın görevini yapış tarzı için “Evet onaylıyorum” diyenler yüzde 38.6, "Hayır onaylamıyorum" diyenlerin ise yüzde 57.2 oldu.
Metropoll Araştırma Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görev onayı sorulduğu son anket sonucunu sosyal medya platformu Twitter hesabından paylaştı.  

11-15 Aralık tarihleri arasında 28 ilde 1514 kişi ile yapılan ankette “Genel olarak düşündüğünüzde Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı görevini yapış tarzını onaylıyor musunuz” sorusu yöneltildi.
Bu soruya ‘Evet, onaylıyorum’ diyenlerin oranı 0,7 puan düşüşle yüzde 38,6 oldu.

‘Hayır, onaylamıyorum’ diyenlerin oranı bir önceki aya göre yüzde 2,7 artarak yüzde 57,2’ye yükseldi. Kasım ayında bu rakam yüzde 54,5 olarak gerçekleşmişti.



Erdoğan'ın görevini yapış tarzı için “Evet onaylıyorum” diyenler yüzde 38.6, "Hayır onaylamıyorum" diyenlerin ise yüzde 57.2 oldu. 

Partilere göre oy dağılımına bakıldığında AK Parti’nin yüzde 4’ü “Hayır onaylamıyorum” dedi. MHP’de ise yüzde 30,6 Erdoğan’ın görev yapış tarzını onaylamadı.


Gündem