İstanbul Sözleşmesi anketi: Saadet Partililerin yüzde 81'i "çekilme" kararını onaylamıyor

İstanbul Sözleşmesi anketi: Saadet Partililerin yüzde 81'i "çekilme" kararını onaylamıyor
Metropol Araştırma Şirketi'nin yaptığı Türkiye’nin Nabzı Mart 2021: Hükümetin ’İstanbul Sözleşmesi’nden’ çekilmesi kararını onaylıyor musunuz? sorusuna sözleşmeye karşı duran Saadet Partisi'nin aksine seçmeni sözleşmenin kalkmasını onaylamadıklarını söyledi. Araştırmaya katılan partililerin yalnızca yüzde 18,8'i kararı onaylarken yüzde 81,3'ü onaylamadıklarını ifade etti.

Metropol Araştırma Şirketi'nin yaptığı Türkiye’nin Nabzı Mart 2021: Hükümetin ’İstanbul Sözleşmesi’nden’ çekilmesi kararını onaylıyor musunuz? araştırmasında ilginç sonuçlar ortaya çıktı.

İstanbul Sözleşmesi'nin kalkmasını isteyen Saadet Partisi'nin yönetiminin aksine seçmenin çoğunluğu bu kararı onaylamadıklarını söylüyor. Araştırmaya katılan partililerin yalnızca yüzde 18,8'i kararı onaylarken yüzde 81,3'ü onaylamadıklarını ifade etti.

Araştırmaya katılan seçmenlere  "Hükümetin ’İstanbul Sözleşmesi’nden’ çekilmesi kararını onaylıyor musunuz?" diye soruldu.

Yüzde 52,3 kararı onaylamıyor 

Katılımcıların yüzde 52,3'ü onaylamıyorum derken, 26,7'si onaylıyorum yanıtını verdi. Araştırmaya katılanların yüzde 7,5'nin ise İstanbul Sözleşmesinden haberi yok.

Saadet Partililer "İstanbul Sözleşmesi kalsın" diyor 

İstanbul Sözleşmesinin kaldırılması gerektiğini savunan Saadet Partisi'nin aksine araştırmaya katılan partililerin yalnızca yüzde 18,8'i kararı onaylarken yüzde 81,3'ü onaylamadıklarını söyledi.

Sözleşmeye karşı çıkan diğer bir parti olan MHP'de de durum oldukça ilginç. Araştırmaya katılan MHP'lilerin yüzde 44,4'ü Hükümetin ’İstanbul Sözleşmesi’nden’ çekilmesi kararını onaylarken yüzde 31,5'i onaylamadıklarını ifade etti. Kararsızların sayısı ise 2,4. MHP'lilerin 10,5'i ise İstanbul Sözleşmesinden haberim yok yanıtını vermiş.

AKP'lilerin 10,3'nün sözleşmeden haberi yok 

Sözleşmeye girdiğimiz gibi çıkarız da diyen iktidar partisi AKP'li katılımcıların yüzde 47,4'ü kararı onaylıyor, 27,2'si onaylamıyor ve 3,8'i kararsız olduğunu dile getiriyor. AKP'li katılımcıların yüzde 10,3'nün ise İstanbul Sözleşmesinden haberi yok.

Araştırmaya katılan CHP'lilerin 88,2'si hükümetin sözleşmeden çıkma kararını onaylamazken, 5,9'u kararı onayladıklarını belirtti.

İYİ Partili katılımcıların 7,8'i kararı onayladıklarını söylerken, 79,1'i onaylamadıklarını belirtti.

HDP'lilerin 80,0'i hükümetin sözleşmeden çıkma kararını onaylamazken, 5,4'ü onayladıklarını ifade etti. Yapılan araştırmaya göre, HDP'li seçmenlerin 3,8'i kararsız olduğunu söylerken, 6,2'si de İstanbul Sözleşmesinden haberinin olmadığını belirtti.

Metropol Şirketinin yaptığı araştırmaya katılan diğer partili seçmenlerin yüzde 10'u hükümetin sözleşmeden çıkma kararını onaylarken, yüzde 60'i onaylamadığını belirtti. Kalan yüzde 30'u ise kendini kararsız olarak niteledi.

 

Gündem