MHP'den ‘kız okullarına’ destek: Laikliğe bir şey olmaz

MHP'den ‘kız okullarına’ destek: Laikliğe bir şey olmaz
MHP’li Feti Yıldız, kız okullarına karşı çıkanlara tepki göstererek, “kız okullarının laikliğe zarar vereceği” düşüncesinin ‘cahilce’ olduğunu savundu.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, karma eğitimi hedef alarak kız okulları açılmasını savunan Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e destek verdi.

Karma eğitimi tartışmaya açarak kız okulları kurulabileceğini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’e MHP’den destek geldi.

Tekin, katıldığı canlı yayında, “bazı ailelerin kız çocuklarını erkeklerle aynı okula göndermek istemediğini” belirterek, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz, veli isterse çocuğunu kız okullarına gönderebilmeli, isterse erkeklerin gittiği okullara gönderebilmeli" demişti.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Haber7'de katıldığı programda, “Karma okullarla birlikte kız okullarının da olması zenginliktir. Kız öğrencilerin hem karma okullarda hem kız okullarında okumalarının bir sakıncası yok. Bunun laiklikle de bir alakası yok” ifadelerini kullandı.

“Laikliğin ortadan kaldırılacağı iddiası gerçek dışı bir iddiadır. Laikliğe bir şey olmaz” diyen Yıldız, “kız okullarının laikliğe zarar vereceği” düşüncesinin ‘cahilce’ olduğunu savundu. (Kısa Dalga)

Gündem