MHP'li başkan ve meclis üyesinin çocukları 'karşılıklı' sınavsız işe girmiş

MHP'li başkan ve meclis üyesinin çocukları 'karşılıklı' sınavsız işe girmiş
Kastamonu'daki MHP'li iki belediyede başkanların çocuklarının 'karşılıklı olarak' sınavsız işe alındığı bildirildi.

CHP Kastamonu İl Başkanı Hikmet Erbilgin, Kastamonu Belediyesi Meclisi üyesi ile Taşköprü ilçe belediye başkanlarının çocuklarıyla ilgili işe alım iddiası günde getirdi.

Cumhuriyet'ten Merve Kılıç'a konuşan Erbilgin, Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal’ın, Kastamonu Belediyesi Meclisi üyesi Seyfettin Rençber’in oğlunu mühendis olarak kendi belediyesinde sınavsız işe aldığını söyledi.

Erbilgin, 'bunun karşılığında' Çatal’ın kızı Edanur Çatal’ın da Kastamonu Belediyesi'nde huzurevine sağlık hizmetleri sınıfında sınavsız olarak işe girdiğini kaydetti.

Erbilgin, 'yurttaşların çocuklarının iş sahibi olmak için sınavlarda ter döküp yıllarca beklerken durumun kabul edilemez olduğunu' belirterek şunları söyledi: “Cumhur İttifakı anlayışında bir süre önce Azdavay ve Kastamonu Belediyesi’nde aynı tabloyla karşılaştık. Onlar için hak, hukuk, adalet yok. Onlar için milletin çocukları değil kendi çocukları var."

'Başkanız diye çocuklarımız çalışmayacak mı?'

Taşköprü Belediye Başkanı Abdullah Çatal, iddiayı kabul ederek şunları kaydetti: “Kızım ‘Bezmiâlem Vakıf Üniversitesi Hastanesi’nden geldi. İhtiyaç varmış, başvuru yaptı. Deneyimli personel istediler. Biz belediye başkanıyız diye çocuğumuz çalışmayacak mı?" (Kısa Dalga)

Gündem