MHP'li Belediye Başkanı Yücel'den 5 milyon liralık muhtar gezisi harcaması

MHP'li Belediye Başkanı Yücel'den 5 milyon liralık muhtar gezisi harcaması
MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, Alanya merkez ve kırsal mahallelerdeki 80 muhtar ile başkan yardımcıları ve birim amirlerini kapsayan 5 milyon TL'lik gezi yaptığı ortaya çıktı.

MHP'li Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in, Alanya merkez ve kırsal mahallelerdeki 80 muhtar ile başkan yardımcıları ve birim amirlerini kapsayan Sırbistan'a 5 milyon TL'lik gezi yaptığı ortaya çıktı.

Yücel, daha önceki yıllarda da Makedonya’ya kültür turu düzenlemişti. Geçtiğimiz Mart ayı için planlanan ancak deprem nedeniyle ertelenen Sırbistan kültür turunda heyet, Osmanlı eserlerinin yanı sıra tarihi yerleri ve müzeleri ziyaret etti.

Tepki üstüne tepki

Büyük Alanya Haber TV'nin haberine göre İYİ Parti Alanya İlçe Başkanı Şefik Bahçe, İyi Parti Antalya İl Başkan Yardımcısı Alper Arıkan, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Mustafa Toksöz ve Milliyetçi Çalışanlar Derneği Genel Başkanı Vildan Yazar Ülgenoğlu’nun ardından vatandaşların tepkisi de giderek yükseliyor.

Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinden karşılandı

Yaklaşık 120 kişilik Sırbistan gezisinin maliyetinin kim ya da kimler tarafından karşılandığı sorgulanırken, edinilen bilgilere göre, gezinin maliyeti, Alanya Belediyesi Özel Kalem Müdürlüğü bütçesinden karşılandı.

2 milyon TL gidiş geliş özel uçak kiralama bedeli

Çoğunluğunu Alanya’daki müteahhitler, emlakçılar ve turizmcilerin bağışlarıyla oluşturulduğu belirtilen Özel Kalem bütçesinden Sırbistan gezisine tam 5 milyon TL ödenek ayrıldığı ortaya çıktı. 5 milyon TL bütçenin 2 milyon TL’sinin gidiş geliş özel uçak kiralama bedeli, geri kalan 3 milyon TL’nin ise muhtarlar, başkan yardımcıları ve birim amirlerinin otel, yeme içme ve şehir içi transfer / ulaşım parası olduğu belirtiliyor.

'Neden yapıldı?'

Önümüzdeki Kasım ayı meclis toplantısında gerek CHP, gerekse İYİ Partili belediye meclis üyelerinin Sırbistan gezisinin bütçesinin nasıl karşılandığını ve Türkiye’nin darboğazdan geçtiği bir dönemde neden yapıldığını Başkan Yücel’e soracakları da gelen haberler arasında. (Kısa Dalga)

Gündem