MHP'li Semih Yalçın'dan Özgür Özel'e Kürt tepkisi: Bu bomba CHP'yi berhava eder

MHP'li Semih Yalçın'dan Özgür Özel'e Kürt tepkisi: Bu bomba CHP'yi berhava eder
CHP ile MHP arasında Kürt tartışması devam ediyor. MHP'li Semih Yalçın'da tartışmaya dahil olarak "Özgür Özel, alenen suç işliyor" diyerek CHP Genel Başkanı'nı hedef aldı.

28 Kasım’da CHP grup toplantısında konuşan Özel, “Devlet Bey sözlerimi eleştirmiş. Benim dediğim şu; Diyarbakır’da, Mardin’de, Batman’da, Van’da Kürtler belediye başkanı seçiyor ama o belediyelere siz kayyum atıyorsunuz. Osmaniyeliler, Manisalılar, Rizeliler eşittir; sizin bu uygulamalarınız yüzünden Kürtler Türkiye’de daha az eşittir” dedi.

Özel, Alevilerin ibadethanesi olan cemevlerinin ibadethane kabul edilmediğini belirterek, “Sünniler eşittir ama bu uygulama yüzünden ve uğradıkları birçok ayrımcılık yüzünden Aleviler bu memlekette daha az eşittir,” dedi.

Devlet Bahçeli, MHP grup toplantısında yaptığı konuşmada, CHP lideri Özel’in ses sanatçısı Pervin Chakar’ın elini öpmesini ve daha önce de söylediği “Türkiye’de Kürtler daha az eşittir” cümlesini eleştirmiş, “CHP Genel Başkanı’nın sözü bölücü lugatın tıpkısının aynısını yansıtmasıdır. Bu sefil iddia devletin bölünmez bütünlüğüne saldırıdır ve suçtur. Kürt kökenli kardeşlerim eşit hak ve hukuka sahiptir,” ifadelerini kullanmıştı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'da Özel'in dünkü grup toplantısındaki konuşmasından sonra bugün sosyal medya hesabından Özel'i hedef aldı.

Yalçın şunları kaydetti:

"CHP'nin çaylak Genel Başkanı Özgür Özel, yerel seçimler yaklaşırken oy avcılığına tehlikeli bir iddia üzerinden başladı. Bu öyle bir iddia ki doğrudan Türkiye'nin bölünmez bütünlüğünü ve bin yıllık kardeşlik hukukunu hedef alıyor. Özgür Özel, alenen suç işliyor.

Özel, Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli tarafından cürmümeşhut hâlinde yakalanınca kendisini soy sop iddiaları üzerinden kurtarmaya, suçunu örtbas etmeye çalıştı. Kökenini Selaniklere kadar götürmek, geçmişini Osmanlı'ya kadar uzatmak; Özgür Özel'in vebalini temizlemez, günahını örtmez, kirini arındırmaz, suçunu hiç ortadan kaldırmaz. Aksine eşitsizlik iddialarıyla politik avcılığa yeltenen Özel'i yaman bir çelişkiye, CHP'yi de PKK acentelerinin düştüğü batağa sürükler.

Türkiye'de gerçekten herkes Anayasa ve yasalar önünde eşittir. Kürt kökenli vatandaşlarımız; milletimizin bütününü oluşturan ayrılmaz parçalardan her biri gibi, eşit haklara sahiptir. Kürt kökenli vatandaşlarımız, ülkemizde her göreve gelebilmekte; MHP başta olmak üzere her siyasi partide yer almakta, millî egemenliğimizi eşit düzeyde ve her mevkide temsil etmektedir.

Kürt kökenli vatandaşlarımızdan eşitsizlik üzerinden oy devşirmeye çalışmak, tehlikeli ve bölücü bir oyundur. Türk insanı bu oyuna gelmez. Bölücü terör örgütü PKK'nın ayrılıkçı planlarına malzeme taşıyan bu tehlikeli oyun, Özgür Özel'in elinde bomba gibi patlar. Bu bomba, CHP'yi berhava eder." (Kısa Dalga)

Gündem