MHP'li Yıldız: Anayasa Mahkemesi Anayasaya bağlı kalmıyor

MHP'li Yıldız: Anayasa Mahkemesi Anayasaya bağlı kalmıyor
MHP'li Feti Yıldız, Anayasa Mahkmesi'nin Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili başvuruları "yetkisizlik" nedeniyle reddetmesine, AYM'yi suçlayarak tepki gösterdi.

MHP Hukuk ve Seçim İşlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, Anayasa Mahkemesi'nin (AYM) Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Can Atalay'ın vekilliğinin düşürülmesiyle ilgili kararına tepki gösterdi.

Atalay'ın avukatları ve CHP, cezaevinde bulunan Atalay'ın AYM'nin 2 kararına rağmen tahliye edilmeyip, TBMM'de vekilliğinin düşürülmesi üzerine tekrar AYM'ye başvurmuştu. AYM, iki başvuruda da karar verilmesine yer olmadığına hükmetti.

Feti Yıldız, AYM'nin başvuruları "yetkisizlik" nedeniyle reddetmesi gerektiğini, AYM'nin kararındaki gerekçesinin kanuna aykırı olduğunu savundu.

Yıldız sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımında “Anayasa Mahkemesi, Anayasaya bağlı kalmama tavrını sürdürüyor" diyerek AYM'yi suçladı.

"Meclis kararını tanımıyoruz demektir"

MHP'li Yıldız şöyle devam etti: "Anayasa Mahkemesi aynı konudaki son başvuruyu yine 'yetkisizlik sebebiyle reddetmesi' gerekirken kendi içtihatlarını da göz ardı edip 'karar verilmesine yer olmadığı kararı' vererek Anayasanın 85. Maddesini açıkça ihlal etmiştir.
Ancak Anayasa Mahkemesi çoğunluğunun Anayasa 85’e göre ret kararları vermek yerine keyfi bir yaklaşımla verdiği bu karar açık bir mesajdır .

Anayasa Mahkemesi çoğunluğu bu kararı vererek Mecliste tamamlanmış düşme merasimini de tanımıyoruz demektedir. Anayasa Mahkemesi çoğunluğu bu kararının gerekçesinde ne yazarsa yazsın Anayasayı ve TBMM’yi tanımayan bu kararını hukukileştiremez, meşrulaştıramaz." (Kısa Dalga)

Gündem