MHP'li Yıldız: Milletvekillerinin parti değiştirmesine ilişkin kurallar konulmalı

MHP'li Yıldız: Milletvekillerinin parti değiştirmesine ilişkin kurallar konulmalı
MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, "Partisinden istifa eden ya da ihraç edilen milletvekili, başka bir partiye giriyor. Muhafazakarların oyuyla sol bir partinin milletvekili haline geliyor" dedi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yerel seçimlere dair düzenlenen toplantıda konuştu.

Yıldız, İsrail ile Filistin arasında süren çatışmalara değinerek, Genel Başkan Devlet Bahçeli'nin yaptığı çağrıyı yineledi. Yıldız, "Bizim çağrımız şudur; eğer bugünden itibaren, 24 saat içinde ateşkes sağlanmazsa, saldırılar durmazsa, milletimle açık açık paylaşıyorum ki; Türkiye süratle devreye girmeli, tarihi sorumluluğu neyse yapmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti, Gazze'dekilerin huzur ve güven içinde yaşayacağı bir İslam devleti yapmaya muktedir. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın aktif ve çok boyutlu mücadelesinde Türk milleti yanındadır. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin tahliye konusunda göreve hazır olduğunu biliyoruz. Başta İsrail Başbakanı Netanyahu ve katliamın tüm failleri, insanlığa karşı işlenen savaş suçlarına bakan Uluslararası Ceza Mahkemesi'nde yargılanmalı ve Filistin unutulmadan savaş suçluları hakkında tutuklama kararı çıkarılmalıdır" dedi.

MHP kurultayının 17 Mart 2024'de yapılacağını hatırlatan Yıldız, "Cumhur İttifakı sadece bir seçim ittifakı olmayıp, iç ve dış kaynaklı girişimler karşısında milli ve ahlaki bir duruş, tarihi birlikteliktir. Anayasa ile güvence altında bulunan cumhuriyetin temel nitelikleri, milletin ülkesiyle bölünmez bütünlüğü, Cumhur İttifakı'nın kırmızı çizgileridir" diye konuştu.

"Yeni anayasaya ihtiyaç vardır"

31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler için partilerinin görevlendirmeler yaptığını kaydeden Yıldız, muhalefetin elindeki belediyeler için "merkezi yönetimle uyumsuz kentler" ifadesini kullandı. Yıldız, Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Adana, Mersin gibi illerdeki bu uyumsuzluğu, 31 Mart'ta ortadan kaldırmak istediklerini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi için de atılması gereken adımlar bulunduğunu söyleyen Yıldız, "Ekonomik ve sosyal refahı arttırıp, demokrasiyi ileriye taşımak için en başta bir yeni anayasaya ihtiyaç vardır. Yeni düzenlemeler gerekli olduğunu düşünüyoruz. Milli ve manevi değerlerden ilham alan, bize özgü yeni bir anayasa olmalıdır. Bu Cumhur İttifakı'mızın milletimize sözü, gelecek nesillere karşı da görevidir. Ortam, yeni bir anayasa yapmaya uygundur. Yeni anayasa ile demokratik süreç taçlanacaktır. AK Parti'nin hazırladığı anayasa teklifi var. Önümüzdeki günlerde bizim hazırladığımız anayasa teklifi için de bir araya gelip, yeni bir anayasayı gündeme getirecek ve kamuoyu ile paylaşacağız. Muhalefet de bu demokratik atılım karşısında, umarım reddetme yolunu seçmez. Siyasi partiler ve seçim kanununda düzenleme yapılmalıdır" dedi.

HDP'yi hedef gösterdi

HDP'yi hedef gösteren Yıldız, "Bir terör örgütünün Meclis'teki uzantısı seçimlerde, Meclis'ten Hazine olarak 600 milyon liranın üzerinde yardım aldı. Ve seçime katılmadı başka bir isimle, Yeşil Sol olarak katıldı. Anayasa Mahkemesi'ne başvurup, "Bu yardım Türk askerine, milletine mermi olarak geri dönüyor" dedik. 405 milyon lirayı bu parti aldı. Artık dağa mı gönderdi, mermi ya da silah mı aldı? Bilmiyoruz" ifadelerini kullandı.

"Bağımsız vekil olarak kalmalı"

Siyaset kanunu çıkarılması gerektiğini ifade eden Yıldız, şöyle devam etti: "Milletvekillerinin parti değişimi konusunda kurallar konulmalıdır. Partisinden istifa eden ya da ihraç edilen milletvekili, başka bir partiye giriyor. Muhafazakarların oyuyla sol bir partinin milletvekili haline geliyor. Millet iradesinde bir sapma oluyor. Bunun çaresi, bağımsız vekil olarak kalmasıdır." (DHA)

Politika