MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda Devlet Bahçeli yeniden genel başkan seçildi

MHP'nin 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda Devlet Bahçeli yeniden genel başkan seçildi
MHP, 14. Olağan Büyük Kurultayı'nda tek aday olan Devlet Bahçeli, yeniden partinin genel başkanı olarak seçildi. Bahçeli 1295 oyun tamamını aldı.

Milliyetçi Hareket Partisi'nin (MHP), 14. Olağan Büyük Kurultayı yapıldı. Slogan ve teması "Ülke için var olduk, bir ülküye yar olduk. Ülkeye sevda, ülküye yemin" ve "Ülkümüz ömür boyu candan öte" olarak belirlenen kurultay Ankara Spor Salonu'nda düzenlendi.

Kurultayda, parti tüzüğünün 30 maddesinde, 2017'deki Anayasa değişikliği referandumuyla getirilen düzenlemeler dikkate alınarak yapılan değişiklikler ile "Milli Yükseliş İradesi" isimli yeni parti programı kabul edildi.

1295 delegenin tamamının oyunu aldı

Merkez Yönetim Kurulu Faaliyet Raporu ile Mali Raporlarının onaylanmasının ardından, genel başkanlık seçimi yapıldı. Kurultaya tek aday olarak giren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 1295 delegenin tamamının oyunu alarak yeniden genel başkanlığa seçildi

Genel başkanlık seçiminin ardından, Merkez Yürütme Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu üyelikleri için seçim yapıldı.

Kimler katıldı?

Kurultaya, AK Parti Genel Başkanvekili Mustafa Elitaş, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Belgin Uygur, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bülent İspir, İYİ Parti Genel Sekreteri Ayfer Yılmaz, DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi ile bazı siyasi parti temsilcileri ve milletvekilleri katıldı.

Bahçeli neler söyledi?

"Türkiye'de bir muhalefet bozgunu yaşanmaktadır" diyen Bahçeli CHP've DEM Parti'yi hedef göstererek şunları söyledi:

"Muhalefet hastadır, bu hastalık demokratik sistemi tehdit etmektedir. CHP demlenerek metruk tekneyi aratmayacak şekilde rotasını kaybetmiş korsanlar tarafından rehin alınmıştır. CHP'ye oy veren vatansever vatandaşlarımızın ızdıraplarına kederlenmemek elde değildir. DEM CHP'yi tarihin istikametinden koparmıştır. CHP mayına basmış, siyasi seçenek olmaktan uzaklaşmıştır. Ayaklar baş başlar ayaktır bu partide. Birisi çıkar seçilince belediye kapısından DEM giremez der, biri yanlış anlamadan bahsederek yalancı durumuna düşer. Biri de çıkar DEM'e laf eden başka parti bulsun diyerek PKK avukatlığına heveslenir."

(Kısa Dalga)

Gündem