Millet Bahçesi ısrarı: Tunç Soyer dükkanları yıkılan esnafı ziyaret etti

Millet Bahçesi ısrarı: Tunç Soyer dükkanları yıkılan esnafı ziyaret etti
İBB Başkanı Tunç Soyer, Bergama'da davası sürmesine rağmen Millet Bahçesi yapımı için dükkanları yıkılan esnafı ziyaret etti. Soyer, “Bu yapılan haksızlık, hukuksuzluk beni de kahrediyor. Yaşadığınız sıkıntının farkındayım" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Bergama'da yapılması planlanan Millet Bahçesi için dava süreci devam etmesine rağmen dükkanları yıkılan esnafı ziyaret etti. Soyer, “Bu yapılan haksızlık, hukuksuzluk beni de kahrediyor. Yaşadığınız sıkıntının farkındayım. O nedenle buradayım. Bunun hesabını soracağız. Bunlara seyirci kalmayacağız. Ben, sonuna kadar yanınızda olacağım, elimden geleni de yapacağım” dedi.

Tunç Soyer, Bergama’da stadyum çevresinde yapılması planlanan Millet Bahçesi için yargı süreci devam etmesine rağmen dükkânları yıkılan esnafla bugün bir araya geldi. İş yeri sahipleri, Soyer’e yaşadıkları sorunları ve yürüttükleri hukuki süreci anlattı.

Başkan Soyer, başlatılan hukuki mücadelenin uzun süreceğini belirterek, esnaf tarafından açılan davalara Büyükşehir Belediyesi'nin hukukçularıyla destek vereceklerini söyledi. Soyer, “Size güçlü bir hukukçu desteği verelim. Sizin davanızın takibini sağlam bir şekilde yapmamız lazım. Bu noktaya gelmesi hakikaten hukuksuzluk. Baştan sona hukuksuzluk. Bizim hukuktan başka sarılacak bir şeyimiz yok. Biz, hukuka daha kuvvetli sarılmak zorundayız” dedi.

"SONUNA KADAR YANININIZDA OLACAĞIM"

Bergama'da yapılanları içine sinmediğini söyleyen Tunç Soyer, “Her zaman yanınıza gelemesem de aklım fikrim sizde. Bu yapılan haksızlık, hukuksuzluk beni de kahrediyor. Yaşadığınız sıkıntının farkındayım. O nedenle buradayım. Bunun hesabını soracağız. Bunlara seyirci kalmayacağız. Ben, sonuna kadar yanınızda olacağım, elimden geleni de yapacağım. Hiçbirine razı değilim. İçiniz rahat olsun. Elimden ne geliyorsa yapacağım” diye konuştu. (ANKA)

Gündem