Milletvekili Beştaş, Şardan'ın tutuklanmasını TBMM'de sordu: 'MİT'le ilgili haberler yasaklandı mı?'

Milletvekili Beştaş, Şardan'ın tutuklanmasını TBMM'de sordu: 'MİT'le ilgili haberler yasaklandı mı?'
HEDEP Milletvekili Meral Danış Beştaş, TBMM Genel Kurulu'nda gazeteci Tolga Şardan'ın tutuklanmasını gündeme getirdi. Beştaş, MİT ile ilgili haber yapmanın yasaklanıp yasaklamadığını sorguladı.

Gazeteci Tolga Şardan, T24'te yayınlanan "MİT'in Cumhurbaşkanlığı'na sunduğu 'yargı raporu'nda neler var?" yazısı nedeniyle gün içerisinde gözaltına alındı. Evindeki aramalarda eşyalarına da el konuşan Şardan, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı.

Yaşananları HEDEP Milletvekili Meral Danış Beştaş, Meclis'te dile getirdi.

TBMM Genel Kurulu'nda yaşananları değerlendiren Beştaş, konuşmasında MİT ile ilgili yapılan haberlere vurgu yaparak şunları ifade etti:

Tolga Şardan MİT yazısı sebebiyle gözaltına alınmış, Hakikaten bir gazeteci görevini yaptığı için gözaltına alınıyor ve bu artık kabul edilemez bir durum. Yani MİT'le ilgili bir yazı yazmak, haber yazmak, yasaklandı mı bilmiyorum.

Her adı geçtiğinde birileri gözaltına alınıyor. Haber gerçek değilse açıklama yapılır, düzeltilir, gereği yapılır. Ben buradan gazetecilere yönelik bu uygulamanın sonlanması gerektiğini ifade ediyorum. Zaten basın yayın özgürlüğü yok ama bunlar da açıkçası çok çok, Yükseklere tırmanmaya başladı." (Kısa Dalga)

Gündem