Milletvekili Sevda Karaca: Bu güne kadar operasyonlarda ölenlerden kaçı bürokrat çocuğu?

Milletvekili Sevda Karaca: Bu güne kadar operasyonlarda ölenlerden kaçı bürokrat çocuğu?
Emek Partisi (EMEP) Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, yaşamını yitiren 12 askerin ardından operasyonlara devam mesajı veren Milli Savunma Bakan’ı Yaşar Güler’e yazılı soru önergesi verdi. Ölen askerlerin sıvasız evlerine ve yoksul çocuğu olduğuna dikkat çeken Karaca sordu: Hayatını kaybeden askerlerden kaçı bürokrat, milletvekili, bakan, cumhurbaşkanı, sermayedar çocuğudur?

Pençe-Kilit Harekatında toplam 12 askerin çatışmalarda hayatlarını kaybetmesinin yankısı sürüyor. Milli Savunma Bakanlığının resmi açıklamalarına atıf yapan Karaca, yaklaşık 40 yıldır süren çatışmalarda binlerce gencin hayatını kaybettiğini belirterek “Yalnızca Pençe-Kilit Harekatında 113 askerin hayatını kaybettiği resmi makamlarca duyurulmuştur. Bakanlığınız her seferinde ‘son terörist kalıncaya kadar operasyonlara devam edileceği’ şeklinde açıklamalar yapmıştır” dedi.

Askerlerin yoksul ailelerine de dikkat çeken Karaca “Basına yansıyan asker ailesi görüntüleri, derin yoksulluğa dikkat çekmiş ve kamuoyunca geçmiş görüntüler de hatırlatılarak geçmişten bu yana hayatını kaybeden askerlerin yoksul aile çocukları olduğu bir kez daha gözler önüne serilmiştir.” dedi.

Bu açıklamaların ardından EMEP’li Karaca’nın Bakan Güler’e soruları ise şöyle;

  1. Kürt sorununun çatışma ve savaşla çözülemeyeceğinin anlaşılması için kaç on yıl daha geçmeli, kaç yoksul aile çocuğu daha bu müdahaleci-savaşçı politikalara kurban edilmelidir?
  2. Bakanlığınızın bugüne kadar süren operasyonlarında hayatını kaybeden askerlerden kaçı bürokrat, milletvekili, bakan, cumhurbaşkanı, sermayedar çocuğudur?
  3. Bakanlığınızın uygulayıcısı olduğu savaş politikası; Türkiye halkının mı, iktidarınızın mı çıkarlarını savunmaktadır?
  4. SİHA ve İHA üreticileri ile savaşçı politikalarınız arasında nasıl bir ilişki vardır? Savaşta devam ısrarınız, silah ve enerji tekellerinin kârı için midir?
  5. Ölümlerin durması, Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için Bakanlığınız adım atacak mıdır? (Kısa Dalga)

Gündem