Milletvekili Tutdere, depremde kaybolan Furkan Alp Alsan’ın durumunu sordu

Milletvekili Tutdere, depremde kaybolan Furkan Alp Alsan’ın durumunu sordu
CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, ailesinin depremde kaybolduğunu dile getirdiği 3 buçuk yaşındaki Furkan Alp Aslan ile ilgili, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanmak üzere soru önergesi verdi.

6 Şubat depreminde Adıyaman’daki ailesiyle birlikte enkaz altında kalan ve deprem meydana geldiğinde 3 buçuk yaşında olan Furkan Alp Alsan’ın babası Uğur Alsan, Milletvekili Tutdere’ye ulaşarak, o tarihten bu yana evlatlarına ulaşamadıklarını ifade etti.

Baba Uğur Alsan, depremden sonra enkazdan çıkarılan oğlunun önce Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesine götürüldüğünü; öğleden sonra meydana gelen ikinci depremde söz konusu hastanenin depremden etkilenmesi nedeniyle oğullarının da diğer hastalarla birlikte tahliye edildiğini, oğullarının tahliyeden sonra kaybolduğunu savundu. Depremde eşi ve diğer çocuğunu da kaybeden Uğur Alsan, çeşitli tarihlerde CİMER başta olmak üzere farklı kurumlara başvuru yaptığını, ancak oğlunun DNA raporuna bile ulaşamadığını kaydetti.

Milletvekili Tutdere de, Furkan Alp Alsan’ın durumuyla ilgili olarak, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ve Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından cevaplanmak üzere soru önergesi verdi.

Milletvekili Tutdere’nin önergesinde şu sorular yer aldı:

- 6 Şubat’ta meydana gelen depremde, ailenin ikamet ettiği Siteler Mah. 2024 Sok. No: 33/3 adresinden, Furkan Alp Aslan adında bir depremzedenin Bakanlığınıza bağlı herhangi bir hastaneye götürüldüğüne dair bir kayıt mevcut mudur? Mevcutsa detayları nelerdir?

- Ailenin iddia ettiği gibi 6 Şubat’ta öğleden sonra meydana gelen depremin ardından, Adıyaman Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinden başka bir hastaneye Furkan Alp Aslan’ın sevk edildiğine dair bir kayıt mevcut mudur? Mevcutsa detayları nelerdir?

- Depremin meydana geldiği 6 Şubat’tan bugüne kadar, ailenin CİMER başvurularına rağmen Furkan Alp Aslan neden bulunamamıştır?

- Depremin meydana geldiği günden, soru önergesinin tarafınıza ulaştığı güne kadar, 6 Şubat depremlerinden etkilenen illerde ayrı ayrı olmak üzere Bakanlığınıza bağlı hastanelerde kaybolduğu iddia edilen kaç adet çocuk, kadın ve erkek yetişkin kayıp ihbarı yapılmıştır? Kayıp ihbarlarından kaçına ölü ya da sağ ulaşılmıştır?

'Adıyaman'da tespit edilen 4 kayıp var'

Milletvekili Tutdere’nin, Nisan ayında Genel Kurul’da söz alarak dile getirdiği Adıyamanlı Avukat Halil Aktoprak da halâ kayıplar listesinde.

Öte yandan Deprem Mağdurları ve Kayıp Yakınları ile Dayanışma Derneğinin verilerine göre, 9 yaşındaki Muhammet Enes Demir ve annesi 46 yaşındaki Zeliha Demir’e de ulaşılamıyor. (Kısa Dalga)

Gündem