Milli Eğitim Bakanı Tekin'den 'ara tatil' açıklaması: Öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise devam ederiz

Milli Eğitim Bakanı Tekin'den 'ara tatil' açıklaması: Öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise devam ederiz
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullardaki ara tatil uygulamasına ilişkin, "Öğrenciler, veliler, öğretmenler mutlu ise biz de devam ederiz. Benim kişisel kanaatim, Türkiye geneliyle alakalı değil de bölgesel olarak uygulanması" dedi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, TBMM'de AKP grup toplantısı öncesi gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bakan Tekin, okullarda ara tatil uygulamasının devam edip etmeyeceğine ilişkin, "Bu yılı gördükten sonra bir değerlendirme yaparız. Bir görelim, eğer olumsuzluk varsa gereğini yaparız" dedi.

Bakanlığın her genel müdürlüğü bünyesinde bir İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığı bulunduğunu hatırlatan Tekin, "Dönemsel olarak zamanı geldiğinde uygulamayla ilgili İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığımız bir rapor hazırlıyor. Bu yıl da ara tatilden sonra İzleme ve Değerlendirme Daire Başkanlığımız bir rapor oluşturur, bakarız. Öğrenciler mutlu, veliler, öğretmenler de mutlu ise biz de devam ederiz. Ama eğitim öğretim süreciyle ilgili bir problem varsa da ona göre çözüm alınabilir. Benim kişisel kanaatim, Türkiye geneliyle alakalı değil de bölgesel olarak uygulanması" ifadelerini kullandı. (DHA)

Gündem