Milli Eğitim Bakanı Tekin'in 'Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz' sözlerine büyük tepki

Milli Eğitim Bakanı Tekin'in 'Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz' sözlerine büyük tepki
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Tekin'in, "Gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz" açıklamasına tepkiler geldi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in Tekin'in, "Şimdi benim Milli Eğitim olarak birincil hedefim ne? Kız çocuklarının okullaşması sağlamaktı. O zaman veliyi ikna etmek için biz, gerekirse kız okulları da açabilmeliyiz" açıklaması sosyal medyada tepki topladı.


Eğitim İş Genel Başkanı Kadem Özbay: Türkiye, laik bir cumhuriyettir ve burada eğitim, yasalarımızın da altını çizdiği biçimde karma olarak verilir. Atatürk’ün kurduğu Milli Eğitim Bakanlığı’nın baş koltuğunda oturan bir bürokrat, milli eğitimi tarifleyen yasa ve yönetmelikleri çiğnemekle değil koruyup uygulamakla yükümlüdür.

CHP milletvekili Gökçe Gökçen: Sayın Bakan, bu konuda gülünecek bir şey yok. O kız çocukları okula gönderilmediğinde neler olduğunu hepimiz biliyoruz. Zorunlu eğitime engel olan kişileri cezalandırmak yerine canlarının ne istediğini dinleyecekseniz işimiz var. Bu ülkenin insanlarına, hele ki kız çocuklarına Taliban rejimini layık gören sizlerle hesaplaşacağız.

Sanatçı Ayşenil Şamlıoğlu: Kız çocukları bugüne kadar nasıl okuduysa öyle okur,aksini düşünen ailelere de kanunlar hatırlatılır!!!

ekran-resmi-2023-07-12-08-43-20.png

Gazeteci Canan Kaya: Milli Eğitim Bakanı, kız çocukları için ayrı okul kurulmasını savunarak açıkça şeriata destek veriyor, muhalefet ise ülkenin adım adım gericiliğe teslim oluşunu sessizce izliyor! Bizler bu ülkenin sosyalistleri olarak onurlu mücadelemizi sürdüreceğiz. Ama tarih sizin suskunluğunuzu da kaydedecek, unutmayın!

Akademisyen Can Gürses: Milli Eğitim Bakanı "Kız çocuklarını okula göndermeyen ailelerin ilk söylediği şey 'Erkeklerin olduğu yerde olmasını istemiyorum' oluyor. Karma eğitim esas ama kız okulları kurmak gerekiyorsa kurulur" demiş.

Apaçık cehaleti alternatif bir fikir olarak gören Eğitim Bakanı..." (Kısa Dalga)

Gündem