Milli Gazete'de kulis haber: "Lütfü Elvan AKP'den de ayrılabilir"

Milli Gazete'de kulis haber: "Lütfü Elvan AKP'den de ayrılabilir"
Milli Gazet,e Ankara kulislerinde eski Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan'ın partisinden ayrılacağının konuşulduğunu iddia etti.

Milli Gazete'de yer alan kulis haberinde Ankara kulislerinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan istifa eden Lütfü Elvan'ın AKP'den de ayrılacağının konuşulduğu öne sürüldü. Haberde  "Elvan, siyasette Erdoğan'a yakınlığı ile biliniyor. Nitekim Elvan Erdoğan'ın başdanışmanlığı ve bir çok bakanlık görevlerinde bulundu" denildi.
Bakanlığı döneminde Lütfi Elvan'ın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ''faizleri indirin'' talimatlarına karşı çıktığı haberleri sık sık gündeme geliyordu.
Elvan'ın istifasından kısa süre önce Erdoğan,  "Milletimizi faize ezdiremeyiz. Bunun başka çıkışı olamaz. Hala kalkıp da bu yolda, bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar kusura bakmasın ben faizi savunanla beraber olmam, olamam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sürdüreceğim" demişti. Erdoğan'ın Lütfi Elvan'ı hedef aldığı öne sürülmüştü. Erdoğan'ın bu konuşması sırasında bir tek Lütfi Elvan alkışlamamıştı. 

Gündem