Bir dönemin en etkili gazetesi: Milliyet kapanıyor

Bir dönemin en etkili gazetesi: Milliyet kapanıyor
Demirören Medya’ya bağlı Milliyet gazetesinin basılı yayına bu ay sonu son vereceği belirtildi.

Demirören Medya, artık büyük oranda dijital yayına geçiyor.

Yeniçağ’da yer alan habere göre, Milliyet gazetesinin kâğıt baskısı bu ay sona eriyor.

Hürriyet gazetesi ve Posta gazetesi için de daraltma kararı alındığı iddia edildi.

Yayın hayatına 1926'da başlayan Milliyet, 1935 yılında Ali Naci Karacan tarafından satın alınarak Tan adıyla yayımına devam etti. Ancak Tan Olayı olarak bilinen provokasyondan sonra kapatıldı ve 3 Mayıs 1950 tarihinde tekrar Milliyet adıyla yayımlanmaya başladı. Abdi İpekçi'nin 1954'te Yazı İşleri Müdürü olmasının ardından Milliyet, Türkiye'nin en etkili gazetelerinden biri hâline geldi.

İpekçi'nin gazetesinden yandaşlığa...

İlk dönemlerinde Demokrat Parti'yi destekleyen Milliyet daha sonra sosyal demokrat bir çizgiye kaydı ve Burhan Felek, Talat Halman, Refik Erduran, Bülent Ecevit, Kemal Bisalman, İsmail Cem, Metin Toker, Hasan Pulur, Sami Kohen, Ümit Deniz, Bedri Koraman, Mümtaz Soysal, Örsan Öymen ve Yılmaz Çetiner gibi önemli yazarları bünyesine kattı.

Gazetenin Başyazarı ve Yönetmeni Abdi İpekçi MHP'li Mehmet Ali Ağca tarafından öldürüldü.

İpekçi'nin ölümünün ardından Ercüment Karacan, gazetenin çoğunluk hisselerini Aydın Doğan'a sattı.

Milliyet, Doğan Holding tarafından Nisan 2011'de Karacan ve Demirören gruplarının ortaklaşa oluşturdukları konsorsiyuma, Vatan ile birlikte 79 milyon dolar karşılığında satıldı. Demirören Medya Grubu'na geçen diğer gazete ve kanallarda olduğu gibi, Milliyet'te de birçok isim tasfiye edildi. Gazete Fikret Bila ve Mete Belovacıklı'nın yayın yönetmenliği dönemlerinde AKP çizgisine kaydı. (Kısa Dalga)

Gündem