Kulis: Milyonlarca gencin geleceğini ilgilendiren "barajsız sınav" kararı YÖK'te 20 dakikada alınmış

Kulis: Milyonlarca gencin geleceğini ilgilendiren "barajsız sınav" kararı YÖK'te 20 dakikada alınmış
Gazeteci Barış Pehlivan'ın aktardığına göre barajsız üniversite sistemiye ilgili karar YÖK'te 20 dakika içinde alınmış. Gündem konusu toplantı başlamadan sadece 15 dakika önce kurul üyelerine iletilmiş.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) üniversiteye girişte baraj puanının kaldırıldığını duyurmuştu. Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, eğitim kulislerinde konuyla ilgili dile getirilen iddiaları yazdı.  "Sahi, birdenbire nereden çıktı bu karar?  Eğitim kulislerinde söylenti üstüne söylenti... " diyen Pehlivan'ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle:

“(...) Karar kamuoyuna açıklanmadan önce YÖK Başkanı ani bir genel kurul kararı almış. Ve kurul üyeleri ile Zoom programı üzerinden toplantı yapılmış. Gündem konusu toplantı başlamadan sadece 15 dakika önce kurul üyelerine iletilmiş. YÖK Başkanı baraj puanının kaldırılmasıyla ilgili müzakere etmek isteyen kurul üyelerine müsaade dahi etmemiş. 20 dakika içerisinde de tartışmayı bitirmiş. Hatta bu tarihi kararla ilgili çalışma yapılıp yapılmadığını soran üyelere hiçbir rapor dahi sunulmamış.”  

Yani yüz binlerce gencin hayatını etkileyecek sistem değişikliğinin, baskın bir toplantıyla hayata geçirildiği ileri sürülüyor.

Şunu da yazarak bitireyim: Bu iddiaları dillendirenler, YÖK Başkanı’nın arkasındaki beyne, danışman Bekir Gür’e işaret ediyor. Gür’ün Milli Eğitim Bakanlığı ile ilişkilerine de dikkat çekiliyor. Eğitim camiasında etkisi yükselen Gür’den rahatsız olanların sayısının da gün geçtikçe arttığı öne sürülüyor. "

YAZININ TAMAMI 

Gündem