Mimar Tezcan Karakuş Candan'dan, ABB'nin açıklamasına yanıt: Mesafe bir km değil 300 metre, yargı kararları var

Mimar Tezcan Karakuş Candan'dan, ABB'nin açıklamasına yanıt: Mesafe bir km değil 300 metre, yargı kararları var
Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin 'Anıtkabir'e camii yapılması'na dair açıklamasına mimar Tezcan Karakuş Candan açıklık getirdi. Candan, paylaştığı bilgilerde cami yapılması için iki eğitim yerleşkesinin yıkıldığını ve cami yapılması kararının yargı tarafından iki kez geri çevrildiğini aktardı.

'Anıtkabir'e cami' tartışmaları sürüyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), konuya dair bugün paylaştığı bilgilendirmede, yapılması planlanan Anıtkabir yerleşkesi içerisinde olmadığını ve bölgenin bir kilometre uzağında yer aldığını açıkladı.

sdfgfdsdfgfd.png

Açıklamayı alıntılayan Kısa Dalga yazarı, gazeteci Sedat Bozkurt, ABB'nin paylaştığı bilgilerde eksiklik olduğunu ifade ederek "Mesele Anıtkabir’e mesafesi değil, ihtiyaç sıralaması ve bir politik “ibadet” haline dönüşen cami yapma niyetidir. Oradaki en önemli ihtiyaç öğrenci yurdudur, yemekhane, çalışmak için kütüphanedir. Sadece cuma cemaatini memnun etmek için her yere cami mi yapılır? İsraf değil mi?" sözlerini sarf etti.

'Yargıya taşıyacağız'

Kısa Dalga yazarlarından; Mimar Candan Tezcan Karakuş ise, planlanan cami projesinin perde arkasını paylaştı.
resim-2023-08-17-222341146.png

Karakuş, "Cami yapılması için iki önemli eğitim yapısı yıkılmıştır. İki kez yargı eğitim alanının ibadete dönüşmesini iptal etmiştir" dediği açıklamasında toplumun yanıltılmaya çalışıldığını ve sürecin 3. kez yargıya taşınacağını vurguladı. (Kısa Dalga)

Gündem