Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Kaçak saray ne ise ABD Elçiliği odur

Mimarlar Odası Ankara Şubesi: Kaçak saray ne ise ABD Elçiliği odur
Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan karakuş Candan, Atatürk Orman Çiftliği'nde yapımı tamamlanan ABD Büyükelçiliği'ne ilişkin olarak yaptığı açıklamada "O binaya taşınıyor olmaları Atatürk’e ve vasiyetine saygısızlıktır" ifadesini kullandı.

Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, Atatürk’ün şartlı bağışına ve vasiyetine aykırı olarak inşa edilen ABD Büyükelçiliği’nin Atatürk Orman Çiftliği’nde (AOÇ) yapılan hukuksuzluğa taşınmasına tepki gösterdi.

Candan yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

VASİYETE AYKIRI: Atatürk Orman Çiftliği arazisi iken 1983 yılında tıp fakültesi yapılması için Gazi Üniversitesi’ne devredilen Çukurambar’daki 29095 ada 1 parsel, Gazi Üniversitesi tarafından TOKİ’ye devredilmiş, TOKİ’den de ABD Büyükelçiliği’ne satılmıştı. Hülle yoluyla AOÇ arazilerinin yapılaşmaya açılması şartlı bağışa, vasiyete ve AOÇ kanununa aykırıdır.

ABD HUKUKSUZLUĞA IORTAK OLDU: Atatürk Orman Çiftliği’nde Kaçak Saray neyse ABD Büyükelçiliği de odur. ABD, AKP’nin hukuksuzluğuna ortak olmuştur. O binaya taşınıyor olmaları Atatürk’e ve vasiyetine saygısızlıktır. ABD Büyükelçiliği binasının mimari projelerini onaylamadık, mimarına belgesini de vermedik Hülle yoluyla inşa edilen ABD büyükelçiliği binası bizim için yok hükmündedir.

HESAP VERECEKLER: Atatürk Orman Çiftliğinin her karışı bizim için değerlidir. Emperyalizme karşı mücadele etmiş Mustafa Kemal Atatürk’ün şartlı bağışı ve vasiyetine saygısızlık edenler, tarihin önünde elbet hesap vereceklerdir." (Kısa Dalga)

Gündem