Mine Kırıkkanat ‘Kılıçdaroğlu dosyası’ için özür diledi: Kullanıldım

Mine Kırıkkanat ‘Kılıçdaroğlu dosyası’ için özür diledi: Kullanıldım
Mine Kırıkkanat, 2021 yılında dile getirdiği “Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında çok can alıcı bir dosya var” sözleri yeniden gündeme getirilince, “akçeli ve yüz kızartıcı bir suçla ilgili değildi” açıklaması yaptı. Kullanıldığını belirterek, kamuoyundan özür dileyen Kırıkkanat, Kılıçdaroğlu’nu desteklediğini ifade etti.

Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “dark web” uyarısının ardından AKP’ye yakın medyada gazeteci Mine Kırıkkanat’ın 2021 yılında yaptığı bir konuşma gündeme getirildi. Kırıkkanat, o zaman sözünü ettiği dosyanın “akçeli ve yüz kızartıcı bir suçla ilgili olmadığını” belirterek, kullanıldığını söyledi ve kamuoyundan özür diledi.

Kılıçdaroğlu, 1 Mayıs gecesi Twitter’dan yaptığı açıklamada, "Ben son uyarımı yapayım. Fahrettin Altun, Serhat ve ekip arkadaşları Çağatay ile Evren; anlaşmaya çalıştığınız dark web dünyası, sizi yabancı istihbaratın eline düşürür. Cambridge Analytica'cılık oynamak sizin kapasitenizi aşar çocuklar” demişti.

Kılıçdaroğlu’nun bu açıklamasının ardından Akşam gazetesi yazarı Turgay Güler, bugünkü köşe yazısında “Bay Kemal ve arkadaşlarını zora sokacak yıkıcı bir dosya var” iddiasında bulunarak, Mine Kırıkkanat'ın Eylül 2021’de NoktaTV’de yaptığı konuşmaya işaret etti. Güler, o dosyayı Kırıkkanat’ın bildiğini belirtti.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Kırıkkanat, NoktaTV’deki konuşmasında, Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında sansasyonel bir dosya olduğunu ve bunun iktidar medyasının elinde olduğunu iddia etmişti. Kırıkkanat, "Çok can alıcı bir dosya. Bakın ne olduğunu söyleyemeyeceğim size benim başım derde girer. Başım yansın istemem. Kılıçdaroğlu ve ekibi hakkında çok can alıcı bir dosya var. Dosya yandaş basının elinde” iddiasında bulunmuştu.

Kırıkkanat: Kullanıldım

Kırıkkanat, bir buçuk yıl önce dile getirdiği o sözler hakkında açıklama yaptı.

Turgay Güler’in yazısını sayfasına taşıyan Oda Tv’nin haberini paylaşan Kırıkkanat, kamuoyundan özür diledi.

Mine Kırıkkanat’ın paylaşımı şöyle:

“KAMUOYUNA:

2021 yılında @Noktatv24’de söz ettiğim @kilicdarogluk dosyası, akçeli ve yüz kızartıcı hiçbir suçla ilgili değildir. Bugün gelinen noktada, önemi bile kalmayan bu dosya içeriğiyle kullanılmak istendiğimi ve ilişikteki konuşmayı yaparak, ne yazık ki kullanıldığımı kabul etmek zorundayım. Hata ettim, özür dilerim…

Sayın @kilicdarogluk un adaylığına çok karşı çıktım; ama sağladığı birlik, harcadığı çaba ve emekle CB’liği herkesten fazla hak ettiğine ikna oldum. Tarihe geçecek önem ve değerde bir Cumhurbaşkanı olacağını düşünüyorum.” (Kısa Dalga)

mine.webp

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.