MİT Kontraterör Dairesi Eski Başkanı Mehmet Eymür entübe edildi

MİT Kontraterör Dairesi Eski Başkanı Mehmet Eymür entübe edildi
Eski MİT Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür’ün kaldırıldığı hastanede solunum yetmezliği nedeni ile yoğun bakıma alındığı ve entübe edildiği öğrenildi.

MİT Kontraterör Dairesi Eski Başkanı Mehmet Eymür bir süredir solunum yetmezliği rahatsızlığı yaşıyor. 81 yaşındaki Mehmet Eymür entübe edildi ve bilinci kapalı halde.

SuperHaber’den Mevlüt Yüksel'in haberine göre, eski Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Kontrterör Daire Başkanı Mehmet Eymür, solunum yetmezliği nedeniyle yoğun bakıma alındı. 81 yaşındaki Eymür’ün entübe halde bilincinin kapalı olduğu ifade edildi.

1983'te kurulan MİT Kaçakçılık Şubesi'nin başına müdür olarak atanan Eymür, suikast sonucu öldürülen MİT mensubu Hiram Abas'ın en yakın çalışma arkadaşı olarak tanındı. Hazırladığı eski Genelkurmay Başkanı Necdet Üruğ, Ünal Erkan ve Mehmet Ağar'ı hedef alan ünlü MİT Raporu nedeniyle 10 Haziran 1988'de MİT'ten ayrıldı. Kısa süre sonra kuruma yeniden dönen ve 1995'te Kontrterör Daire Başkanı olarak çalışmaya başlayan Eymür, 1997'de Washington'a gönderilmiş, bir yıl sonra da merkeze çekildi.

MİT'ten uzaklaştırılıp Şeker Fabrikası'na atanan, daha sonra bu atamaya karşı dava açan ve emekliliğini isteyerek ABD'ye dönen Eymür'ün, 2002'de Türkiye'ye döndükten sonra kumarhane/casino sektörünün önde gelen isimlerinden Sudi Özkan'ın danışmanlığını yaptığı, hakkındaki iddialar arasındaydı. Eymür, ABD'deyken "atin.org" adlı internet sitesini açarak, kritik/tartışma yaratan bilgiler paylaştı.

Eymür, eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar'ın da aralarında olduğu 19 sanığın, 90'lı yıllardaki 18 faili meçhul cinayetle ilgili olarak yargılandığı davada, tanık olarak ifade verdi. (Kısa Dalga)

Gündem