MLSA ve DİSK Basın İş'ten 1 Mayıs'ta görev yapacak gazetecilere destek

MLSA ve DİSK Basın İş'ten 1 Mayıs'ta görev yapacak gazetecilere destek
MLSA ve DİSK Basın İş Sendikası, 1 Mayıs'ta görev yapacak gazetecilere hukuki destek sağlamak üzere hazır bulunacaklarını duyurdu. DİSK Basın İş, İstanbul Valiliği'ne gazetecilere yönelik tüm şiddet eylemlerinin önüne geçilmesi ve çalışma güvenliğinin sağlanması çağrısı yaptı.

İçişleri Bakanlığı, Taksim'de 1 Mayıs kutlanmasına izin verilmeyeceğini duyurdu. Ancak, sendikalar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partiler, Taksim'de ısrarlı.

İstanbul Valiliği, Taksim'de etkinlik yapılmasına izin verilmeyeceğini belirterek, meydana çıkan yolların kapatılacağını duyurdu.

MLSA ve DİSK Basın İş'ten gazetecilere destek

Daha önceki polis müdahalelerinin olduğu 1 Mayıs'larda, gazeteciler de şiddet görüp, gözaltına alınıyordu.

MLSA ve DİSK Basın İş Sendikası, gazetecilere hukuki destek sağlamak üzere hazır bulunacaklarını duyurdu.

MLSA'dan yapılan açıklamada, "MLSA ve DİSK Basın İş, Taksim Meydanında kutlanacak olan 1 Mayıs İşçi Bayramı’nda gözaltı gibi müdaheleler sırasında gazetecilere hukuki destek sağlamak üzere hazır bulunacak. Alanda olacak tüm gazeteciler herhangi bir gözaltı durumunda bize ulaşabilir. Tüm gazetecilerin 1 Mayıs İşçi Bayramını kutlarız" ifadeleri kullanıldı.

DİSK Basın İş de İstanbul Valiliği'ne seslendi ve şunları kaydetti:

"1 Mayıs'ta yaşanan tüm olumsuzluklar için meslektaşlarımız bizlere ulaşabilir. Bununla birlikte İstanbul Valiliği'ne çağrımızdır; gazetecilere yönelik tüm şiddet eylemlerinin önüne geçilmesini ve çalışma güvenliğinin sağlanmasını istiyoruz."

ekran-resmi-2024-04-30-16-15-47.png

Gündem