Moskova'da dörtlü zirve: Türkiye - Suriye ilişkileri konuşuldu

Moskova'da dörtlü zirve: Türkiye - Suriye ilişkileri konuşuldu
Türkiye, Suriye, Rusya ve İran'ın savunma bakanları ile istihbarat başkanları, Moskova'da bir araya geldi. Toplantıda Suriye'de süren iç karışıklık ile Türkiye - Suriye ilişkileri masaya yatırıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve MİT Başkanı Hakan Fidan, Rusya'nın başkenti Moskova'da Suriye konulu toplantıya katıldı.

Toplantıda Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, İran Savunma Bakanı Mohammad Reza Aştiyani ve Suriye Savunma Bakanı Ali Mahmud Abbas ile üç ülkenin istihbarat servislerinin başkanları da yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığı’nın açıklamasında, toplantıda Suriye’deki güvenlik durumunun güçlendirilmesi, Türkiye - Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesi alanında atılabilecek somut adımların konuşulduğu belirtildi.

Açıklamada, 'Suriye topraklarında her şekliyle terör örgütleri ve tüm aşırılıkçı gruplarla mücadele, Suriyeli mültecilerin topraklarına dönmelerine yönelik çabaların yoğunlaştırılması' konularının ele alındığı kaydedildi.

Tarafların Suriye’nin toprak bütünlüğüne saygılı olduklarını teyit ettikleri ifade edildi.

'Yapıcı havada' geçtiği ifade edilen toplantı sonucunda, 'Suriye ve bölgede istikrarın temin edilmesi ve sürdürülmesi için dörtlü formattaki toplantıların devamının öneminin vurgulandığı' belirtildi. (DHA)

Gündem