Mossad Başkanı, Hamas'la esir takasını görüşmek için Katar'da

Mossad Başkanı, Hamas'la esir takasını görüşmek için Katar'da
İsrail İstihbarat Mossad'ın Başkanı David Barnea, esir takasını görüşmek için Doha'ya gitti. Barnea'ya, Beyaz Saray'dan Brett McGurk da eşlik ediyor.

İsrail İstihbarat Servisi Mossad Başkanı David Barnea, Hamas ile esirlerin takasını ve insani ara uzlaşısına görüşmek için Katar’a gitti.

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, Mossad Başkanı Barnea, esir takasının nasıl uygulanacağını Katarlı yetkililerle görüşecek.

Yediot Ahronot gazetesinin haberinde ise, “Mossad Başkanı, Katarlı yetkililer ile görüşmek için Katar’ı ziyaret ediyor. Barnea, anlaşmanın ayrıntılarını görüşmek ve anlaşmanın garanti altına alınmasını sağlamak için üst düzey yetkililer ile görüşüyor” iddialarına yer verildi.

Independent Türkçe'nin yer verdiği bilgilere göre; Barnea’ın, Beyaz Saray'ın Orta Doğu ve Kuzey Afrika Koordinatörü Brett McGurk ile ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William J. Burns ile yakın temas halinde olduğu belirtilen haberde, esirlerden sorumlu İsrailli yetkili Tümgeneral Nitzan Alon’un da Barnea’ya eşlik ettiği aktarıldı. (Kısa Dalga)

Gündem