MSB: Şehit sayısı 5'e çıktı

MSB: Şehit sayısı 5'e çıktı
Milli Savunma Bakanlığı, Pençe-Kilit Operasyonu'nda beş askerin hayatını kaybettiğini duyurdu.

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Pençe-Kilit operasyon bölgesinde bugün üç TSK personelinin hayatını kaybettiğini, yaralanarak hastaneye kaldırılan iki TSK personelinin daha yaşamını kaybettiğini açıkladı.

Millî Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle:

"Pençe-Kilit operasyon bölgesinde, 24 Mayıs 2022 tarihinde, teröristlerle çıkan çatışmada, beş kahraman silah arkadaşımız P. Tğm. Abdulkadir Güler, P. Uzm. Çvş. Onur Doğan, P. Uzm. Çvş. Hüseyin Cankaya, P. Uzm. Çvş. Bican Kapılay ve P. Söz. Er Celal Tekedereli şehit olmuş, iki kahraman silah arkadaşımız da yaralanmış ve derhal hastaneye sevk edilerek tedavilerine başlanmıştır. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır, yaralı personelimize de acil şifalar dileriz. Karadan ve havadan operasyonlara devam ediliyor.”

MSB, Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın Şırnak’a gittiğini de duyurdu. Açıklamada şu bilgiler verildi:

“Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar da beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Musa Avsever ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile Şırnak’a gitti. Bakan Akar ve beraberindeki komutanlar Irak sınır hattındaki birliklerde inceleme ve denetlemelerde bulunarak Pençe-Kilit operasyon bölgesindeki son duruma ilişkin bilgi aldı ve talimatlar verdi.” (ANKA)

Gündem