MSB'den asker kayıplarıyla ilgili eleştirilere günler sonra açıklama

MSB'den asker kayıplarıyla ilgili eleştirilere günler sonra açıklama
Milli Savunma Bakanlığı'ndan asker kayıplarıyla ilgili eleştirilere verilen yanıtta açıklananların dışında kayıp olmadığı belirtilirken idari tahkikat ve inceleme başlatıldığı ifade edildi.

Milli Savunma Bakanlığı'ndan (MSB) asker kayıplarıyla ilgili eleştirilere 5 gün sonra açıklama geldi. MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıktaki basın bilgilendirme toplantısında yaptığı açıklamada 2019 yılında başlatılan "Pençe Serisi" operasyonların tümünün "Birleşmiş Milletler Antlaşmasının 51'inci maddesinden doğan meşru müdafaa haklar doğrultusunda icra edildiğini" söyledi.

"Tahkimatın yetersiz olduğu" iddialarına ilişkin de konuşan Aktürk bölgede yer alan üs bölgelerine sızma veya taciz olabilecek ve ihtiyaç duyulan yerlere emniyet maksadıyla komando kolları çıkarıldığını bildirdi.

"Arazi şartlarının bu şekilde bir harekatı zorunlu kıldığı, personelin de buna yönelik eğitim aldığı" belirtilirken, "Operasyona çıkacak birlik hava, arazi ve diğer şartları göz önünde bulundurarak görevin gerektirdiği teçhizatı yanına alarak çıkmaktadır. Ayrıca, personel sürekli olarak aynı yerlerde bulunmamakta, kontrol altına alınacak bölge göz önüne alınarak zamana bağlı kalmaksızın değiştirilmektedir" denildi. (Kısa Dalga)

Gündem