MSGSÜ öğrencilerinden 'uzaktan eğitim' eylemi: 1.8 milyon boş konut var, neden KYK?

MSGSÜ öğrencilerinden 'uzaktan eğitim' eylemi: 1.8 milyon boş konut var, neden KYK?
Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi (MSGSÜ) öğrencileri, üniversitelerin bahar döneminde uzaktan eğitime geçilmesini eleştirirken, depremzedelerin boş konutlara yerleştirilmesini istedi.

Kahramanmaraş merkezli 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki 10 ilde yıkıma neden olan depremlerin ardından tüm üniversitelerde alınan ikinci dönemin uzaktan eğitimle yapılması kararına karşı öğrencilerin tepkisi sürüyor.

ODTÜ öğrencilerinin öncülüğünde, Boğaziçi, İstanbul, Ankara, Marmara ile Ege üniversitelerinden 460 öğrenci kulübü ve topluluğu tarafından imza kampanyası başlatılırken, bir tepki de İstanbul'dan geldi.

MSGSÜ öğrencileri, uzaktan eğitim kararından vazgeçilmesi için üniversitenin Beşiktaş ilçesindeki Fındıklı semtinde bulunan yerleşkesi önünde eylem yaptı.

'Uzaktan eğitim istemiyoruz' yazılı pankartın açıldığı protestoda, 'Yüz yüze eğitim hakkı engellenemez' ve 'Bir milyon 800 bin boş konut varken neden KYK' dövizleri taşındı. Eylemde 'Yurtları değil, sarayı boşalt' sloganı atıldı.

Ortak açıklamayı okuyan Zülal Yılmazer, depremzedelerin yurtlara yerleştirileceği açıklandıktan sonra kısa süre içinde öğrencilerin yurtlardan atıldığını söyledi.

Yılmazer, "KYK yurtları henüz üniversite öğrencileri için dahi yetersiz ve niteliksizken depremzede bir ailenin, kişinin ihtiyaçlarını gidermesi için olanaksız gözükmektedir" ifadesini kullandı.

Öğrenci, 'depremzedelere tahsis edilebilecek birçok boş konut, otel ve misafirhaneler gibi alanlar söz konusuyken KYK yurtlarını çözüm olarak sunmanın üniversite öğrencilerinin, özellikle depremzede öğrencilerin mağduriyetini iki katına çıkartmak' anlamına geldiğini ifade etti.

Yılmazer şunları kaydetti: "Depremin yarattığı hasarı onarırken, birtakım başka hasarlar yaratmak biz öğrenciler için şu an deneyimlediğimiz, online eğitim zorunda bırakılmaktır. Dün YÖK kararı ile hibrit eğitim olanağının dahi söz konusu olmadığını, online eğitimde ısrarcı bir tutum sergilediklerini öğrendik. Hibrit eğitim kararı almış üniversitelerde bu karar geri çekildi ve online eğitime geçildiği açıklandı. Ancak YÖK’ün aldığı bu karar, bizim için yok hükmündedir. Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi öğrencileri olarak bu süreçte vazgeçilen ilk alanın eğitim olmasını kabul etmiyoruz, bizler buradayız ve dayanışmamızı üniversitede yan yana gelerek göstermek istiyoruz. Pandemi sürecinden sonra yeni yeni kendine gelen üniversitenin yapısını tekrar bozmanıza izin vermeyeceğiz. Online eğitim istemiyoruz.” (ANKA)

Gündem