Müge Anlı'ya başvuran motokurye Göçer’in eşi reddedilmiş

Müge Anlı'ya başvuran motokurye Göçer’in eşi reddedilmiş
Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun öldürdüğü motokurye Göçer’in eşinin ATV’de yayımlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” adlı programa başlarına gelen cinayetle ilgili başvurduğu ancak reddedildiği ortaya çıktı.

Motokurye Yunus Emre Göçer'in ölümüne neden olan Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud’un oğlu Hassan Sheikh Mohamud serbest bırakılmış ve ardından da ülkeden kaçmıştı.

Göçer’in eşi Öznur Göçer cinayete ilişkin başvurduğu ATV’de yayımlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programına kabul edilmediği ortaya çıktı.

'Taksirli bir kaza’ olduğunu ve bizi yayına kabul edemeyeceklerini söylediler'

Konuya ilişkin Cumhuriyet'e konuşan Öznur Göçer, “Konuyla ilgili başvuru yapmıştım. Ancak bana ‘Medyaya düşsün sizi kabul edeceğiz’ dediler. Olay görünür olmaya başladıktan sonra tekrar aradım ancak olayın ‘Taksirli bir kaza’ olduğunu ve bizi yayına kabul edemeyeceklerini söylediler. Televizyon programının etkili olabileceğini düşündüm. Eşimle bazen biz de o programı izliyorduk. Görüntülere ulaşamadığımız için yardım istedik ancak ne yazık ki bu talebimiz kabul görmedi” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli Mohamud hakkında dün yurt dışına çıkış yasağı koyarak kurye Göçer'in ölümünden sonra polisin kaza tutanağında kusurlu olmadığı belirtilen Mohamud hakkında yeni bir değerlendirme için dosyayı bilirkişiye göndermişti. Adli trafik bilirkişisi tarafından hazırlanan ve savcılığa dün sunulan raporda, Yunus Emre Göçer'in kusuru olmadığı, Somali cumhurbaşkanının oğlunun kusurlu olduğu belirtilmişti.

"Taksirle ölüme neden olma" suçundan yakalama kararı çıkarılmıştı

Bilirkişi raporunun ardından soruşturmayı yürüten savcılık, şüpheli Mohamed Hassan Sehıkh Mohamud hakkında "Taksirle ölüme neden olma" suçu kapsamında yakalama kararı çıkarılmasını talep etti. Savcılık talebinde, "5271 sayılı CMK'nın 98/1. maddesi uyarınca şüpheli hakkında yakalama emri düzenlenerek yakalandığında 24 saat içerisinde savcılıkta hazır edilerek ifadesinin alınması, ifadesi alındıktan sonra da serbest bırakılmayarak soruşturmayı yürüten savcının sevk durumunu değerlendirmesi" yer aldı.

Talebi değerlendiren İstanbul Sulh Ceza Hakimliği de şüpheli hakkında yakalama kararı çıkarılmasına karar verdi.

Yurtdışına kaçtığı ortaya çıktı

Yakalama kararının ardından Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un Ataşehir'deki adresine polis gitti. Ancak Mohammed Hassan Shekh Mohamud adresinde bulamadı. Yapılan tespitler sonrası Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un 2 Aralık'ta yurt dışında kaçtığı tespit edildi. (Kısa Dalga)

Gündem