Muhalefet liderleri HDP’ye kapatma davasına ne dedi?

Muhalefet liderleri HDP’ye kapatma davasına ne dedi?
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Deva Partisi Genel Başkanı Babacan ve Gelecek Partisi Genel Başkanı Davutoğlu, HDP'nin kapatılması için açılan davayla ilgili "demokrasi" vurgusu yaptı.

 

HDP’nin kapatılması için açılan davayla ilgili İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ve Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’ndan yorum gelmezken, Kılıçdaroğlu, Babacan ve Davutoğlu demokrasi vurgusu yaptı.

 CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM’deki gelişmeler sonrasında HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ı telefonla aradı. Kılıçdaroğlu’nun görüşmede, "Gelişmeler ülkede demokrasi olmadığını bir kez daha göstermiştir" dediği aktarıldı.


Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: Siyasi meşruiyet toplum desteği ile sağlanır. 6 milyon oy alan bir partiyi yargı yoluyla engellemeye çalışmak oy veren milletimize saygısızlıktır. Demokrasimiz, farklı fikirlerin konuşulduğu bir ortamda gelişebilir.  Siyasetin yolunu kapatmak ülkeyi çözümsüzlüğe hapsetmektir.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Siyasi partileri kapatmak, seçilmiş milletvekillerinin haklarını ellerinden almak Türkiye'nin önünü açmaz; toplumsal barışı bozar. 2053 hedefi koyanlar, yeni Anayasadan bahsedenler Türkiye'yi 1990'ların girdabına sokmak istiyor. Sonuna kadar demokrasiyi ve siyaseti savunacağız.

 CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, parti kapatmanın bir darbe mekaniği olduğunu söyledi. "HDP'ye açılan dava da bu mekaniğin bir adımıdır" ifadelerini kullandı. CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya ise "Siyasi partileri kapatan darbeci anlayışlardan çok çektik. HDP'yi kapatmak Türkiye demokrasisine vurulmuş bir darbedir" diyerek tepkisini dile getirdi.

Gündem