Siyasilerden Emniyet’e saldırıya kınama

Siyasilerden Emniyet’e saldırıya kınama
CHP lideri Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti lideri Meral Akşener, Emniyet Genel Müdürlüğü’ne yönelik bombalı saldırıya dair açıklama yaptı.

Ankara’da Emniyet Genel Müdürlüğü’ne düzenlenen bombalı saldırıya dair siyasi parti liderleri ve siyasetçilerden açıklamalar geliyor.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü girişinde bir araçla düzenlenen canlı bomba saldırısında saldırıyı düzenleyen iki kişinin öldüğünü, iki polisin yaralandığını açıklamıştı.

Saldırıya dair sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, "Bu sabah İçişleri Bakanlığı Emniyet Genel Müdürlüğü giriş kapısı önünde düzenlenen saldırıda yaralanan polislerimize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Teröristleri ve arkalarındaki güçleri bertaraf etmek için kararlı bir şekilde mücadele eden kahraman güvenlik güçlerimizin ve kurumlarımızın daima yanında olduğumuzu bir kez daha vurguluyoruz. Milletimiz ve devletimiz, hain güçlere fırsat vermeyecek, birlik ve beraberlik içinde mücadelesini sürdürecektir. Milletimize ve memleketimize geçmiş olsun" ifadelerini kullandı.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, şu açıklamayı yaptı:

"İçişleri Bakanlığımızın önündeki terör saldırısı girişiminde hafif yaralanan emniyet mensuplarımıza, Bakanlığımıza ve Ankara'mıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. 2 teröristin etkisiz hale getirildiği saldırı girişimi sonrası gerekli tahkikat ve çalışmalar ilgili kurumlarımızca titizlikle yürütülmektedir. Tüm benzeri süreçlerde olduğu gibi bu süreçte de vatandaşlarımızın dezenformasyon faaliyetlerine karşı duyarlı olmalarını, resmi kaynaklardan yapılan bilgilendirmelere itibar etmelerini önemle rica ediyoruz. Medyamızın da konuya ilişkin haber faaliyetlerine sorumluluk bilinci içerisinde devam etmelerinin önemini bir kez daha vurgulamak isteriz. Terörün Türkiye siyasetini dizayn etmesine asla müsaade etmeyecek, terörle mücadelemizi her alanda sürdüreceğiz."

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Terörü lanetliyoruz. Terörle mücadelemiz kararlılıkla sürecek. Ankara'da bombalı saldırı girişiminde bulunan teröristler güvenlik güçlerimiz tarafından etkisiz hale getirildi. Bu alçak terör saldırısını engellerken yaralanan kahramanlarımıza şifa diliyoruz" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Ankara’da meydana gelen hain terör saldırısında yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Terör bir insanlık suçudur. Kimden ve nereden gelirse gelsin ülke olarak hep beraber mücadele edeceğiz, hain emellere asla fırsat vermeyeceğiz! Geçmiş olsun Türkiye’m” dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de X hesabından yaptığı açıklamada, “Ankara Kızılay'da meydana gelen terör saldırısını büyük bir üzüntüyle öğrendim. Saldırıyı etkisiz hâle getiren kahraman polislerimize yürekten teşekkür ediyor, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim milletimize tekrarını yaşatmasın...” ifadelerini kullandı.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, “Teröre lanet olsun. Ankara'da İçişleri Bakanlığımıza yönelik terör saldırısını lanetliyorum. Saldırıda yaralanan kahraman güvenlik güçlerimize acil şifalar diliyorum. Rabbim ülkemizi, milletimizi her türlü beladan muhafaza eylesin” paylaşımı yaptı.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan da sosyal medya paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Emniyet Genel Müdürlüğü önünde gerçekleşen terör saldırısını şiddetle kınıyorum. Yaralanan emniyet mensuplarımıza acil şifalar diliyorum. Teröre ve şiddete karşı milletçe yan yana duracağız ve her zaman mücadele edeceğiz.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın saldırıya dair paylaşımını alıntılayarak, “Emniyet Teşkilatımıza geçmiş olsun. Teröre hiçbir zaman boyun eğmeyeceğiz” dedi.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, “Ankara’da gerçekleştirilen terör saldırısını kınıyorum. Yaralı güvenlik mensuplarına geçmiş olsun diyor ve acil şifalar diliyorum” paylaşımı yaptı. (Kısa Dalga)

Gündem