Muharrem İnce ittifaka yeşil ışıktı: Muhalefetin kalelerinin AKP'ye gitmesini istemem

Muharrem İnce ittifaka yeşil ışıktı: Muhalefetin kalelerinin AKP'ye gitmesini istemem
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüştü. İsmail Saymaz'a konuşan İnce, ittifakla işbirliğine yeşil ışık yaktı.

İsmail Saymaz, birkaç hafta önce sandık güvenliği başta olmak üzere muhalefet işbirliği konusunda seslenen Muharrem İnce'nin çağrısının CHP'de karşılık bulduğunu ve ikilinin bir araya geldiğini aktardı. Görüşmede, İnce'nin ifadesine göre seçimde işbirliği meselesi ele alındı.

"Memleket Partisi'nin oyu İstanbul'da etkili"

Saymaz, İnce'nin görüşmede İmamoğlu'na, "Siz İstanbul'u 13 bin oy farkla almıştınız. Memleket Partisi ise cumhurbaşkanı adayı seçime girmediği halde İstanbul'da 100 bin üzerinde oy aldı. Dolayısıyla bu oy da İstanbul'un kazanılmasına etki edecektir." dediğini de aktardı.

"Önümüzdeki hafta görüşeceğiz"

Muhalefetin elindeki belediyelerin AKP'ye gitmemesini istediğini belirten İnce Saymaz'a, "Buna gönlüm razı olmaz. Bu bakımdan işbirliği önerisine açığım. Önümüzdeki hafta da görüşeceğiz." dedi.

"İzmir Büyükşehir'le ilgili teklif gelmedi"

Muharrem İnce, Saymaz'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığının kendisine teklif edilip edilmediği sorusuna ise "Teklif edilmedi ama benim kulağıma geldi." diye yanıt verdi. (Kısa Dalga)

Gündem