Muharrem İnce'den 28 Mayıs yorumu: O akşam istifa ederdim. Çipras kadar olamayacağız mı yani?

Muharrem İnce'den 28 Mayıs yorumu: O akşam istifa ederdim. Çipras kadar olamayacağız mı yani?
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, seçim yenilgisiyle ilgili değerlendirme yaparken, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na atıfla “O akşam istifa ederdim. Çipras kadar olamayacağız mı yani?” dedi. İnce, CHP'de İmamoğlu'nun başlattığı değişim çağrısına ilişkin olarak da “Atatürk gelse kurultay şansı zor olur” dedi.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz’ın sorularını yanıtladı. İnce, 14 ve 28 Mayıs seçim sonuçlarını şöyle değerlendirdi:

Altılı Masa zoru başardı, kaybetti

“Deprem olmuş. Ekonomi bozulmuş. Cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin olumsuz yönleri ortaya çıkmış. Kiralık ev bulamıyorsun. Enflasyon 2018'de yüzde 12- 13 iken, bugün yüzde 100'ün üzerinde. AKP'nin içinden iki parti çıkmış. Bütün olumsuzluklar ortadayken, Altılı Masa zoru başardı. Bu seçimde kazanmak değil, kaybetmek zordu. Kaybetmeyi başardılar.

Altılı Masa'dakilerin Meral Hanım hariç oyu yoktu

Altılı Masa yanlıştı. Altılı Masa'dakilerin Meral Hanım hariç oyu yoktu. Yedi cumhurbaşkanı yardımcısı yanlıştı. ‘Cumhurbaşkanı yardımcısının onayı olmadan cumhurbaşkanı işlem yapamaz’ açıklaması yanlıştı. PKK'nın, FETÖ'nün açık desteği yanlıştı.

Kasetler montajdı

Cumhuriyet tarihinde İnce'den başka hiç kimse bu kadar linç edilmedi. Kasetler montajdı. Benim kelleyi kesmiş, yapıştırmışlar. Dekontlar montajdı, doğru değildi. Beni itibarsızlaştırmayı tercih ettiler. FETÖ ile ortaklık kurdular. Uyarmama rağmen dinlemediler. Seçmeni korkutarak, taktik güttüler. ‘Bu son seçim, batarız, biteriz.’ Sürekli seçmeni korkuttular.”

Hemen o akşam istifa ederdim

(“Kılıçdaroğlu'nun yerinde olsaydınız 28 Mayıs akşamında ne yapardınız?” )

“İstifa ederdim. Hemen o akşam istifa ederdim. Çipras kadar olamayacağız mı yani! Bir de şu var: CHP, Türkiye'ye demokrasi vaat ediyor değil mi? Ülkeye demokrasi vaat ederken, partinde demokrasi olmaması çelişkidir.”

(“CHP ile hâlâ işbirliğine açık mısınız?) İlkeli, şeffaf, halkın gözünün önünde olan, ama makam mevki koltuk peşinde olmadan tabi ki işbirliği yapılabilir.

CHP’deki “değişim” çağrıları

İnce, CHP'de İmamoğlu'nun başlattığı değişim çağrısına ilişkin olarak da “Atatürk gelse kurultay şansı zor olur” dedi. (Kısa Dalga)

Söyleşinin tamamı

Gündem