Muharrem İnce'den CHP’ye dönüş yanıtı: Şu an böyle bir teklif yok

Muharrem İnce'den CHP’ye dönüş yanıtı: Şu an böyle bir teklif yok
Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce CHP'ye katılıp katılmayacağı sorusuna ilişkin "şu an böyle bir teklif" yok yanıtı verirken, önümüzdeki yerel seçimler için "2019'daki durumdan, şartlar bugün daha zordur" açıklaması yaptı.

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Sözcü yazarı Saygı Öztürk’ün gündeme dair sorularını yanıtladı.

İnce yerel seçimlerle ilgili “Seçimlere tek başımıza gireceğiz. Ama bizimle ittifak yapmak isteyen kim olacak onu bilmiyorum. Onu göreceğiz. İttifak yapmak isterlerse elbette biz ‘ilkeli ittifaklara’ açığız. Çıkar ittifakına değil, ilkeli ittifaklara açığız” dedi.

İnce, 14 Mayıs seçimleriyle ilgili olarak “Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na, ‘İYİ Parti lideri Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Yardımcısı olsun, ben hiçbir şey istemiyorum, sizi destekleyelim’ dedim. Yani bir kişinin cumhurbaşkanı yardımcısı olmasını önerdim. 7 cumhurbaşkanı yardımcısı insanlara güven vermez. Hata yaptılar, yanlış yaptılar” dedi.

CHP’ye dönüş yanıtı

İnce, CHP’ye döneceği iddiası için de “Ne benim CHP’ye girmek gibi bir düşüncem var, ne de böyle bir teklif var. Ben, şimdi Memleket Partisi’nin genel başkanıyım. Bu partinin de yetkili kurulları var. Ne karar alacaksak yetkili kurullarımızda alırız. Pazar günü gündemimiz yerel seçimlere nasıl gireceğimiz konusu olacak. Seçimlere nasıl gireceğimizi konuşacağız. Biz, Memleket Partisi olarak seçime tek başımıza girecekmiş gibi kararımızı alacağız” ifadesini kullandı.

‘Büyükşehirleri CHP’nin kazanması bugün daha zor’

Yerel seçimleri de yorumlayan İnce, şöyle konuştu:

“Büyükşehirleri CHP’nin kazanması, 2019 seçimlerinden daha zor. 2019 seçimlerini kazanmak daha kolaydı. Bakın tekrarlıyoruz, 2019’daki durumdan, şartlar bugün daha zordur. Evet, 2019 yılına göre bugün ekonomi daha kötüdür ama seçim kazanmak daha zordur. Neden derseniz; çünkü iktidar bir psikolojik üstünlük kazandı. Cumhurbaşkanlığını aldı, Parlamento çoğunluğunu aldı. Bir psikolojik üstünlük var. O üstünlükle seçime gidiyor.” (Kısa Dalga)

Gündem